Fehérváry má veľkú príležitosť: Je v mimoriadnej forme, tvrdí tréner

Keď budete počúvať rozprávanie vedenia Washingtonu, stále dokola sa bude objavovať jedno meno. Martin Fehérváry bol draftovaný len pred rokom, ale veľmi rýchlo sa prepracoval do čela mladých nádejí organizácie.

A hoci má Washington na pohľad o sedmičke obrancov pre otváraciu zostavu jasno, slovenský obranca by v kempe mohol kartami ešte zamiešať.

„Áno, uvidíme, ako sa mu v kempe bude dariť. Zaujalo nás, čo zatiaľ ukázal,“ povedal generálny manažér Brian MacLellan pre The Washington Post.

„Všetci sme tu jeho veľkými fanúšikmi. Myslím si, že v tejto sezóne má šancu hrať v NHL. Robí všetko správne. Je skvelým korčuliarom, bojuje. Pracuje tvrdo mimo ľadu i na ľade, je rozumný. Myslím si, že je k tomu skutočne blízko,“ doplnil riaditeľ hráčskeho rozvoja Steve Richmond.

Český obranca Michal Kempný sa stále nezotavil zo zranenia stehenného svalu a hoci tím dúfa, že štart základnej časti stihne, visí nad ním otáznik. A tiež to dáva príležitosť jednému z mladších obrancov, najmä Fehérváryho a Alexa Alexejeva. Rus má však nevýhodu v tom, že do kempu vstupuje s otrasom mozgu a ešte nehral medzi mužmi, kým mladý Slovák má za sebou dve sezóny medzi mužmi vo Švédsku.

„Je to hráč, ktorý sa nám páčil od jeho príchodu. Jeho schopnosť korčuľovať z neho robí obrancu, ktorý sa skutočne hodí pre dnešný hokej, a obrancu, s ktorým sme už zažili úspechy, ak sa pozrieme na Kempného,“ skonštatoval tréner Todd Reirden.

„Títo hráči sú úspešní, pretože s ich pohyblivosťou uzatvárajú súperom priestor i čas, no tiež podporujú útok. To možno očakávať aj od Martina. Je v mimoriadnej kondícii a bez problémov zvládol výzvy, ktoré sme mu dali počas testovania. Páčil sa mi už v rozvojovom kempe, takže budeme jeho rozvoj naďalej pozorne sledovať. Je to rozumný chlapec a chápe, ako môže uspieť v tejto lige.“

Na prvom tréningu v rámci kempu dostal Fehérváry priestor po boku skúsenejšieho obrancu. S Radkom Gudasom, ktorého čaká v sezóne zrejme pozícia v treťom páre, vytvoril česko-slovenský pár. Mladík pritom dúfa, že v ďalšom priebehu kempu ukáže, že z neho môže byť užitočný hráč NHL.

„V každom tréningu sa snažím zo seba vydať to najlepšie a bojujem o miesto v tíme. Posielam tým odkaz trénerom, že tu chcem zostať. Vždy znie dobre, ak o vás hovoria niečo takéto. Ja sa však plne koncentrujem na to, aby som každý deň robil to najlepšie, snažím sa zlepšovať a bojovať s týmito chlapcami,“ povedal Fehérváry.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL