Patrik Laine bude trénovať vo Švajčiarsku

Útočník Patrik Laine sa nepripojil do tréningového kempu Winnipegu a kým zostane obmedzeným voľným hráčom bez zmluvy, bude trénovať s tímom SC Bern vo Švajčiarsku. Informuje o tom fínsky denník Ilta-Sanomat.

„Pravdepodobne k tomu budeme pristupovať na týždennej báze. Hrať za nás však v tejto sezóne nebude,“ povedal fínsky tréner švajčiarskeho klubu Kari Jalonen.

Laine by mal byť na ľade s mužstvom Bernu po prvýkrát v nedeľu. Jeho tréner z Winnipegu, Paul Maurice, je rád, že sa bude pripravovať s profesionálnym tímom.

„Je to skutočne dobré. Je to profesionálny tím. Zvyčajne sa pripájajú k amatérskemu alebo juniorskému tímu, za ktoré už hrali, ale ak môžete trénovať s profesionálnym tímom, s mužmi, ktorí trénujú v rýchlejšom tempe, tak to skutočne veľmi rád počujem,“ povedal Maurice.

Laine a útočník Kyle Connor sú zostávajúcimi obmedzenými voľnými hráčmi Jets a generálny manažér Kevin Cheveldayoff v piatok povedal, že je ťažké odhadnúť, kedy by mohli podpísať nové zmluvy. Koniec koncov, na trhu v celej lige je stále viac hráčov so zvučným menom bez zmluvy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL