Spurgeon sa dohodol s Wild na sedemročnej zmluve

Obranca Jared Spurgeon sa v sobotu dohodol na podmienkach novej sedemročnej zmluvy s tímom Minnesota Wild. Jej celková hodnota je 53,025 milióna amerických dolárov, teda 7,575 milióna amerických dolárov ročne.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Edmontonu si v 82 zápasoch minulej sezóny vytvoril osobné maximá so 14 gólmi, 29 asistenciami a 43 bodmi. Po sezóne 2019/20 sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Úprimne, o trhu s voľnými hráčmi som ani nerozmýšľal. Vždy som hovoril, že chcem zostať tu a že tu chcem vyhrávať. To je to podstatné. Keď Bill (Guerin) za mnou prišiel, mal už pripravený plán a to, čo mi povedal, ma hneď presvedčilo,“ povedal Spurgeon.

„Myslím si, že každý sa snaží o tom nerozmýšľať, ale keď už vstúpite do sezóny, leží vám to niekde vzadu v hlave a ak by sa vám nedarilo, mohlo by to na vás vyvíjať väčší tlak. Som rád, že sme podpísali túto zmluvu, stalo sa to celkom rýchlo.“

Spurgeon bol draftovaný Islanders zo 156. miesta v roku 2008. Prvú zmluvu však podpísal s Minnesotou, za ktorú už odohral 591 zápasov so ziskom 70 gólov a 248 bodov. V 44 dueloch play-off pridal 17 bodov (6+11). Viac zápasov v drese Wild pritom odohrali len dvaja hráči.

„Jareda máme radi. Vyrastal u nás. Je s nami celú doterajšiu kariéru a chceme, aby ju tu strávil úplne celú. Bolo pre nás veľmi dôležité, aby sme podpísali túto zmluvu. Bola to priorita,“ poznamenal generálny manažér Bill Guerin.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL