Aj NHL suspendovala Kuznecova. Ten chce získať naspäť stratenú dôveru

Vedenie NHL zareagovalo na kokaínový prehrešok Jevgenija Kuznecova suspendáciou. Kým Medzinárodná hokejová federácia mu dala zákaz činnosti na štyri roky, kanadsko-americká liga mu neumožní štart v troch zápasoch základnej časti.

Hviezdny útočník tímu Washington Capitals sa voči trestu mohol odvolať, ale v sobotu povedal, že ho akceptuje a odvolanie nepodá. Vyjadril tiež vďaku tým, ktorí ho v tejto situácii podporovali, a dúfa, že u ostatných si získa stratenú dôveru naspäť.

„Rozhodol som sa akceptovať suspendáciu zo strany NHL. Ešte raz sa ospravedlňujem, že som sklamal moju rodinu, spoluhráčov, organizáciu Capitals a fanúšikov. Sľubujem, že urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som si ich mojimi činmi na ľade aj mimo neho opäť získal,“ vyhlásil Kuznecov.

„Chápem, aké šťastie mám, že mám príležitosť napraviť to. Vďaka Capitals, NHL a NHLPA, som urobil mnoho krokov správnym smerom a verím, že na tejto ceste zotrvám. Som vďačný za podporu a teším sa na to, že sa z tohto bodu pohnem ďalej.“

Kuznecov odmietol hovoriť o podrobnostiach týkajúcich sa jeho prešľapu – 26. mája bol počas majstrovstiev sveta pozitívne testovaný na kokaín, čím sa popreli jeho slová o tom, že ho nikdy neužíval. Tie vyslovil po tom, čo sa na internete zverejnilo video, v ktorom sedí v hotelovej izbe a na stole pred ním sú lajny bieleho prášku.

Dvadsaťsedemročný Rus sa pred otvorením tréningového kempu stretol s vedením NHL a dobrovoľne sa prihlásil aj do programu zameraného na riešenie problémov so správaním a zneužívaním látok. Na svoj prvý súťažný zápas si počká do 8. októbra, keď sa Capitals stretnú doma s Dallasom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL