Marner dostal ponuky od iných tímov. Chcel však zostať v Toronte

Mitch Marner nechcel opustiť Toronto. Jego agent Darren Ferris prezradil, že mu v lete boli predložené dve „offer sheet“ ponuky, ale obe odmietol, aby mohol pokračovať v kariére s Maple Leafs.

„V lete boli dve offer sheets, ktoré mu boli predložené. Dve príležitosti, ktoré odmietol. Povedal mi: ‘Darren, nechcem to podpísať. Chcem hrať za Leafs.’ A tak sme obe tieto príležitosti odmietli,“ povedal Ferris pre TSN.

Tieto slová potvrdil aj Marner, ktorý sa nakoniec na zmluve s kanadským tímom dohodol minulý týždeň: „Hneď ako mi ich Darren spomenul, povedal som mu, že tú možnosť nechcem skúšať.“

Podrobnosti týchto dvoch ponúk zostávajú neznáme, hoci Matthew Barnaby tvrdí, že prišli od Columbusu a Minnesoty. Dubas si bol počas rokovaní vedomý minimálne jednej z nich. Ferris si pritom myslí, že ako by plynul čas, prišli by aj ďalšie.

„Jeden tím aj povedal Dubasovi, že urobili Mitchovi takú ponuku. Bola tam veľmi veľká pravdepodobnosť, že by prišli ďalšie ponuky po začiatku sezóny, pretože sa do hry dostane platový strop a je ťažšie dorovnať takú ponuku,“ poznamenal Ferris.

„Jeho cieľom však vždy bolo zostať hráčom Leafs a tak sa to uzavrelo. Organizácie Leafs pracovala tvrdo, hlavne Kyle si odpracoval neúmorné hodiny. On a ja sme neustále chodili sem a tam, mali sme v rokovaniach vrcholy aj pády, a nakoniec sme sa dohodli včas na to, aby mohol ísť do kempu. To Mitch aj chcel.“

Marner a Toronto sa nakoniec v piatok dohodli na šesťročnej zmluve s priemernou ročnou hodnotou 10,893 milióna amerických dolárov. V nedeľu sa už hviezdny útočník pripojil aj k zvyšku tímu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL