Vedie Marinčin boj o obrancu číslo päť v hierarchii Leafs?

Pri absencii Travisa Dermotta v úvode sezóny bude mať väčšiu šancu dostať sa do otváracej zostavy tímu Toronto Maple Leafs aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý naposledy zanechal pozitívne dojmy na svetovom šampionáte.

Košický rodák hral na poslednom tréningu po boku Jordana Schmaltza a to na ľavej strane obranného páru. V takomto rozložení by mali nastúpiť aj do utorkového prípravného zápasu proti Ottawe.

Jednou z hlavných otázok v kempe Toronta je, ako sa vyvinie situácia v obrane. Očakáva sa, že prvé dva páry by mali byť v zložení Morgan Rielly-Cody Ceci a Jake Muzzin-Tyson Barrie. Otázny je tretí pár.

Katya Knappe si myslí, že vedúcim adeptom na pozíciu piateho obrancu je práve Marinčin, ktorý si v kempe vyskúšal hrať na ľavej i na pravej strane. Boj o šiesteho obrancu je otvorenejší, pričom Schmaltz vyzerá byť o trochu vpred pred Kevinom Gravelom a Justinom Hollom. Za skúšku by mohol stať aj Rasmus Sandin, od ktorého však neočakáva dlhodobé zotrvanie v prvom tíme.

Dvadsaťsedemročný Marinčin odohral v minulej sezóne za Maple Leafs 24 zápasov, v ktorých zaznamenal gól a štyri asistencie. V nižšej AHL si v ôsmich dueloch pripísal gól a tri asistencie. Na majstrovstvách sveta nazbieral tri góly a štyri asistencie v siedmich stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL