Jurčo má za sebou vydarený debut. Tréner mu venoval pochvalu

Slovenský útočník Tomáš Jurčo prišiel do tréningového kempu tímu Edmonton Oilers s jasným cieľom – vybojovať si miesto v základnej zostave. A v prvom prípravnom zápase dal jasne najavo, že to myslí vážne.

Dvadsaťšesťročný košický rodák patril v zápase medzi Edmontonom a Vancouverom (2:4) k najlepším hráčom na ľade a mal prsty v oboch góloch svojho tímu – prvý strelil, pri druhom si pripísal asistenciu.

Okrem toho, že si po skončení duelu vyslúžil pozíciu druhej hviezdy, dostal aj pochvalu od trénera Davea Tippetta, ktorého zaujala celá formácia.

„V posledných pár zápasoch sa mi páčil (Patrick) Russell, pracoval. Marody má nejaké dobré zručnosti a Jurčo sem skutočne prišiel s prístupom, že sa chce dostať do prvého tímu a dnes večer odohral silný zápas. Má dobré zručnosti... Góly dával aj v Americkej hokejovej lige a bude zaujímavé sledovať, či teraz dokáže skórovať aj na úrovni NHL,“ povedal Tippett.

Jurčo bol so svojím výkonom tiež spokojný.

„Na ľade som sa cítil skvelo. Bol to prvý duel sezóny, takže bol trochu ťažší, ako keď ste v sezóne zabehnutí. Cítil som sa však dobre,“ skonštatoval po stretnutí. „Robím to najlepšie, čo viem, pracujem skutočne tvrdo, aby som bol na ľade viditeľný a robil dobré veci. Je pre mňa veľmi dôležité, aby som ukázal, čoho som schopný.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL