Agent: Rantanen ani Laine nie sú blízko k zmluvám

Mikko Rantanen z Colorada a Patrik Laine z Winnipegu sú stále obmedzenými voľnými hráčmi a podľa slov ich agenta Mikea Liuta sa tak skoro nových zmlúv nedočkajú.

„Nie sme blízko... sú to vysokoprofiloví hráči... Nestalo sa však nič, čo by sme nevedeli, že sa môže stať. Nedialo sa nič také, čo by sme neočakávali,“ poznamenal Liut pre TSN 650.

Dvadsaťdvaročný Rantanen si v 74 zápasoch minulej sezóny stanovil osobné maximum s 87 bodmi (31+56) a v 12 dueloch play-off nazbieral 14 bodov (6+8). O rok mladší Laine nastrieľal v prvých troch sezónach kariéry 110 gólov.

„Je tam dĺžka, je tam priemerná ročná hodnota, je tam štruktúra, a kluby musia zvládať svoj platový strop, my musíme zastupovať našich klientov. My máme naše presvedčenie a oni majú svoje,“ poznamenal Liut.

Mnohí verili, že podpisy rozbehne nová zmluva Mitcha Marnera. Tá sa stala realitou minulý piatok, keď hviezda Toronta podpísala šesťročnú zmluvu s ročnou hodnotou 10,893 milióna dolárov.

„Myslím si, že Mitch Marner a Mikko Rantanen sú si pravdepodobne najbližšie, pokiaľ ide o porovnanie toho, ako hrajú hokej. Sú to krídelníci, ktorí sú šikovní v tvorbe ofenzívy pre tých, ktorí s nimi hrajú,“ skonštatoval Liut.

Kým Laine už niekoľko dní trénuje so švajčiarskym tímom SC Bern, Rantanen sa pripravoval na ročník s nórskym klubom. Tento týždeň však už avizoval, že sa pripojí k Lainemu v Berne. Obaja budú dúfať, že stihnú štart sezóny. Avalanche i Jets ju otvoria 3. októbra.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL