Roenick: Pamätám si časy, keď ste si vysoký plat museli zaslúžiť

Niekdajší hviezdny útočník a v súčasnosti televízny komentátor, Jeremy Roenick, pridal svoj pohľad na súčasnú situáciu so zmluvami v NHL a naznačil, že vysoké platy dostávajú aj hráči, ktorí si ich ešte poriadne ani nezaslúžili.

„Dnešné kontrakty v NHL ma jednoducho ohurujú... Pamätám si, keď ste si skutočne museli zaslúžiť vysoké platy, teraz ich len rozdávajú a dúfajú, že to bude fungovať. Šialené!“ skonštatoval Roenick cez sociálnu sieť.

Súhlasne sa k týmto slovám postavil aj ďalší niekdajší hráč NHL, Matthew Barnaby, ktorý poznamenal na všeobecný rozdiel medzi súčasnou generáciou a érou, v ktorej obaja hrávali.

„Áno, rozdiel je, že teraz platia za budúcnosť namiesto minulosti,“ poznamenal.

Naopak, kriticky sa k Roenickovi postavil známy agent Allan Walsh.

„Toto hovorí človek, ktorý hraním v NHL zarobil cez 50 miliónov dolárov a bol súčasťou skupiny hráčov, ktorí vrazili nôž do chrbta Hráčskej asociácii, resp. Bobovi Goodenowovi, počas výluky 2004/05. Každý dnešný hráč NHL môže čiastočne ďakovať Jeremymu Roenickovi za platový strop a escrow systém,“ povedal Walsh.

Pre zaujímavosť, Roenick počas svojej 20 rokov trvajúcej kariéry zarobil cez základný plat 53,835 milióna amerických dolárov. Väčšinu – 33,94 milióna – pritom zarobil medzi sezónami 2001/02 a 2005/06, v ktorých mal priemer 19 gólov na sezónu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL