Koľko peňazí chcú dať Avalanche Rantanenovi pri dlhodobej zmluve?

Ryan S. Clark z The Athletic informuje, že tím Colorado Avalanche by chcel dať obmedzenému voľnému hráčovi Mikkovi Rantanenovi kontrakt, ktorého priemerná hodnota by bola 8,4 až 8,75 milióna amerických dolárov pri dĺžke šiestich až ôsmich rokov.

Pierre LeBrun vo štvrtok skonštatoval, že denverský klub urobil fínskemu útočníkovi začiatkom tohto mesiaca ponuku na dlhodobý kontrakt, ale že odvtedy zainteresované strany urobili v rokovaniach len malý pokrok.

LeBrun vtedy tiež povedal, že Avalanche odmietajú Rantanenovi dať zmluvu podobné tej, ktorú minulý týždeň podpísal hviezdny Mitch Marner s Torontom. A to aj napriek tomu, že obaja mali v minulej sezóne podobné štatistiky.

Dvadsaťdvaročný Fín, ktorý v 74 dueloch minulej sezóny zaznamenal 31 gólov a 87 bodov, momentálne trénuje so švajčiarskym tímom SC Bern po tom, čo sa v lete pripravoval s nórskym Storhamarom a fínskym TPS.

Generálny manažér Joe Sakic povedal v auguste, že jeho prioritou je podpísať s Rantanenom dlhodobý kontrakt. Clark informuje, že sa na tom za ostatné týždne nič nezmenilo. Poukazuje pritom, že na to majú vplyv aj zmluvy Gabriel Landeskoga a Philippa Grubauera, ktoré vypršia v roku 2021.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 09. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL