Výmena Faulka je realitou: Podpísal po nej sedemročný kontrakt

Hviezdny obranca Justin Faulk už nie je súčasťou tímu Carolina Hurricanes. V utorok bol vymenený do St. Louis, s ktorým následne podpísal sedemročný kontrakt v hodnote 45,5 milióna amerických dolárov.

Faulk putoval do majstrovskej organizácie spolu s voľbou v piatom kole draftu 2020 za obrancu Joela Edmundsona, útočníka Dominika Bokka a voľbu v siedmom kole draftu 2021.

Už pred výmenou sa hovorilo, že s ňou bude súhlasiť, ak sa s jeho novým tímom dohodne na zmluve, keďže po tomto ročníku mohol byť neobmedzeným voľným hráčom. Nakoniec podpísal takú, ktorá mu ročne vynesie 6,5 milióna dolárov. Jeho súčasný „cap-hit“ je 4,83 milióna dolárov.

„Justin prichádza s veľmi dlhým a silným životopisom, keďže je to hráč, ktorý hral v lige už viac rokov. Má 27 rokov a je na vrchole svojej hokejovej kariéry. Cítime, že je ako šitý pre dnešnú NHL. Vie korčuľovať, dokáže prevážať puk, hrá v presilovkách aj v oslabeniach a počas rokov trávil na ľade veľa času,“ skonštatoval generálny manažér Blues Doug Armstrong.

Faulk bol draftovaný z 37. miesta v roku 2010. Odvtedy odohral 559 zápasov, všetky v drese Hurricanes, so ziskom 258 bodov (85+173). V priemere hrával 23 minút na zápas.

„Vôbec to nie je o tom, že by som nechcel zostať v Caroline, ale je fajn, ak už sa môžete pohnúť ďalej a idete do ďalšieho tímu, ktorému sa darí. Som rád, že budem súčasťou tímu, ktorý snáď bude v úspechoch pokračovať. Všetci vieme, čo sa stalo v minulej sezóne. Je to skvelé. Je fajn pripájať sa k tímu, ktorý sa cíti dobre a sebavedomo,“ poznamenal hráč, ktorý bol často predmetom špekulácií.

Edmundson absolvoval počas leta arbitráž, ktorá mu prisúdila ročný kontrakt v hodnote 3,1milióna amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný Švéd v minulom ročníku odohral 64 zápasov so ziskom 11 bodov (2+9). V 22 dueloch play-off pridal gól a šesť asistencií. V kariére má za sebou 269 duelov so ziskom 52 bodov (13+39).

Bokk je devätnásťročnou nádejou, ktorá bola draftovaná z celkového 25. miesta v minulom roku. Posledné dve sezóny strávil v najvyššej švédskej súťaži SHL.

„Joel je pre defenzívu veľký a fyzický hráč, ktorý vie, čo je potrebné na to, aby ste vyhrali majstrovský titul. Dominik bol vybraný v prvom kole draftu a má skutočnú šancu stať sa vplyvným hráčom na úrovni NHL,“ povedal generálny manažér Hurricanes Don Waddell.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL