Daňov boj vrcholí a nevyzerá to najhoršie: Toto je jeho konkurencia

Slovenský útočník Marko Daňo je stále v tréningovom kempe tímu Columbus Blue Jackets. Doteraz prežil niekoľko škrtov, no o jeho osude sa rozhodne práve teraz. Na pláne je totiž posledný prípravný zápas.

Columbus ukončí prípravné obdobie domácim zápasom proti St. Louis. Po ňom si tím okolo trénera Johna Tortorellu sadne, aby urobil posledné rozhodnutia ohľadom otváracej zostavy. V útoku pritom figuruje v kempe stále 17 hráčov.

Isté miesta by mali mať Josh Anderson, Cam Atkinson, Oliver Bjorkstrand, Brandon Dubinsky, Pierre-Luc Dubois, Nick Foligno, Boone Jenner, Riley Nash, Gustav Nyquist, Alexandre Texier a Alexander Wennberg.

Ak zohľadníme to, že Dubinsky pravdepodobne začne ročník na listine zranených, k dispozícii sú ešte tri miesta. A to je dobrá správa pre Daňa, pretože zo zostávajúcich útočníkov je Liam Foudy zranený a s Ericom Robinsonom, ktorý bol povolaný pre nedeľný zápas z „farmy“, sa nepočíta (musel by proti Blues skutočne zažiariť). Zvyšnou konkurenciou sú mu tak Emil Bemström, Jakob Lilja a Sonny Milano.

Z nich by mal vypadnúť už len jeden hráč, pričom Bemström a Lilja nemusia ísť na waiver listinu. Bemström má za sebou výborný kemp a jeho šikovnosť by mohla obmedziť vplyv odchodu Panarina, a tak je pravdepodobné, že jedno miesto bude jeho. Zvyšná trojka to má vyrovnané.

Daňo v doterajšom priebehu prípravy odohral tri zápasy, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. Nebol síce produktívny, no Blue Jackets by ho mohli využiť aj ako pracanta, ktorých si Tortorella cení. Naopak, prísnemu trénerovi doteraz ešte zreteľne nesadla hra Milana. Lilja, naopak, ho v kempe celkom zaujal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL