Kempný na listine zranených, Fehérváryho čaká debut v NHL

Tím Washington Capitals urobil to, čo sme včera avizovali ako možnosť – zapísal českého obrancu Michala Kempného na listinu zranených hráčov. To je dobrá správa pre slovenských fanúšikov.

Washington otvorí svoj ročník už dnes proti St. Louis a v akcii by sme mali uvidieť aj mladého slovenského obrancu Martina Fehérváryho, ktorý by tak len rok po vstupnom drafte zažil svoj debut v NHL.

Devätnásťročný rodák z Bratislavy, ktorý v zámorí súťažný zápas ešte neodohral, bol počas kempu skúšaný aj po boku Johna Carlsona v prvom páre. V príprave na stredajší zápas však korčuľoval po boku Radka Gudasa v treťom páre.

Fehérváry sa môže stať tretím 19-ročným obrancom, ktorému Capitals dajú priestor na debut v NHL za ostatnú dekádu. Napodobnil by Carlsona a Connora Carricka, ktorý už v organizácii nepôsobí.

Kempný medzitým vyjadril nádej, že čoskoro bude môcť chodiť na tréningoch aj do kontaktov. Termín jeho návratu z operácie hamstringu však známy stále nie je.

Vo Washington pôsobí aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý trénoval v treťom útoku po boku Carla Hagelina a Chandlera Stephensona. Pri absencii suspendovaného Jevgenija Kuznecova dostáva šancu aj v prvej presilovkovej formácii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL