Fehérváry ukázal, že má na NHL, povedal tréner

Šikovný slovenský obranca Martin Fehérváry sa hneď v otvárací večer novej sezóny stal 87. Slovákom, ktorý si zahral v kanadsko-americkej NHL. Nedarilo sa mu zle a dokonca sa tešil z víťazstva Washingtonu 3:2 nad úradujúcim šampiónom zo St. Louis.

Bratislavský rodák nastúpil do akcie ešte len ako 10. devätnásťročný obranca v klubovej histórii. Hral v treťom páre po boku Radka Gudasa a v akcii strávil 13 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Po stretnutí mu večer spríjemnil ešte aj kapitán Alex Ovečkin, ktorý mu venoval baseballovú prilbu tímu Washington Nationals, ktorú sa po víťazstve dáva hráčovi zápasu.

„Má 19 rokov, je to niečo špeciálne,“ povedal tréner Todd Reirden. „Sledovať, ako si prechádza prvým zápasom a ako ho chlapci medzi sebou prijali, bola pekná skúsenosť. Dokonca dostal aj baseballovú prilbu (pre hráča zápasu). Je skvelé, že prvýkrát ju vždy odovzdáva Alex Ovečkin a dnes ju dal Martinovi. Iba to ukazuje, aké dôležité je pre nás, aby prispievali všetci, či už je to skúsenejší hráč alebo devätnásťročný debutant.“

Slovenský reprezentant si svoju šancu zaslúžil. Napriek tomu, že ešte nemal skúsenosti so zámorským hokejom, podával výborné výkony už od rozvojového kempu.

„Martin bol skvelý už od rozvojového kempu, cez Nashville až doteraz. Napriek tomu, že sa náročnosť neustále zvyšovala, on bol schopný ukázať svoje schopnosti a to, že môže hrať v tejto lige,“ skonštatoval Reirden.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL