Nastúpia Larkin a Athanasiou do otváracieho duelu Red Wings?

Hviezdny útočník tímu Detroit Red Wings, Dylan Larkin, utrpel počas utorkového tréningu pri náraze o mantinel zranenie dolnej časti tela. Napriek tomu by však otvárací duel sezóny vynechať nemal.

Larkin, ktorý v minulej sezóne viedol tím so 73 bodmi (32+41) nazbieranými v s76 zápasoch, vo štvrtok trénoval bez kontaktov, ale tréner Jeff Blashill povedal, že to bolo hlavne z preventívnych dôvodov.

„Chceli sme byť dnes veľmi opatrní, pokým nebudeme vedieť, ako sa bude cítiť,“ poznamenal kormidelník, ktorého tím otvorí sezónu v sobotu proti Nahsvillu. „Možno to urobíme aj zajtra, ale očakávam, že v sobotu bude v zostave.“

Ďalší kľúčový útočník, Andreas Athanasiou, vo štvrtok netrénoval a jeho štart proti Predators zostáva otázny. Väčšinu prípravného obdobie vynechal pre nešpecifikované zranenie.

„Charakterizoval by som to ako pretrvávajúci problém. V tomto bode to záleží od toho, čo bude môcť zajtra trénovať. Ak áno, tak sa o jeho štarte rozhodne pravdepodobne v deň zápasu. Ak nie, tak by bolo skutočne ťažké nechať ho hrať po vynechaní toľkých tréningov,“ skonštatoval Blashill.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL