Fehérváry si sadol s Vránom. Takto vystavil stopku hviezde Islanders + video

Talentovaný obranca Martin Fehérváry odohral v piatok svoj druhý zápas v NHL. Dostal viac priestoru a pri výhre Washingtonu 2:1 nad Islanders sa prezentoval aj štyrmi bodyčekmi. Jedným z nich veľmi efektívne zamedzil prieniku hviezdy Mathewa Barzala.

What a hit by Martin Fehervary pic.twitter.com/rMBGxlQyHf

— Ian Oland (@ianoland) 5. októbra 2019

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

⛔ Fehérváry takto zastavil prienik hviezdneho Barzala.

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk),


A takto odovzdal baseballovú prilbu pre ďalšieho mladíka Capitals, ktorý bol hráčom zápasu – brankára Iľju Samsonova:

Pretty obvious choice for the @Nationals Cap tonight!#ALLCAPS // #STAYINTHEFIGHT pic.twitter.com/yfX0ZcjjYo

— Washington Capitals (@Capitals) 5. októbra 2019

Najbližšie má k Jakubovi Vránovi

Rodák z Bratislavy, ktorý zajtra oslávi 20. narodeniny, si stále zvyká na nové prostredie, ale jeho výhodou je, že je vo Washingtone pomerne silná komunita česko-slovenských hráčov. Najviac si pritom sadol s mladým útočníkom Jakubom Vránom.

„Som skutočne šťastný, že tu Jakuba mám. Stará sa o mňa takmer každý deň. Veľmi mi pomáha,“ povedal Fehérváry pre The Athletic

„Najviac času trávim s chalanmi od nás. S Rišom Pánikom, s Radkom, ale najviac s Jakubom Vránom, ktorý ešte nemá rodinu. Sadli sme si povahovo. Chodíme spolu aj na večere a bývame spolu na tripe,“ uviedol zase pre denník Šport.

Po dvoch dueloch má slovenský mladík na konte plusový bod a dve trestné minúty. Nastupoval nich v treťom obrannom páre po boku Radka Gudasa. A aj to mu situáciu uľahčuje.

„Jednoznačne, predsa len je iné, keď môžem takto na začiatku počúvať pokyny v češtine a nie v angličtine. Rýchlejšie mi to pomôže adaptovať sa,“ skonštatoval pre slovenský denník Fehérváry, ktorý tiež porovnal úroveň majstrovstiev sveta s NHL.

„Je to niečo úplne iné. Aj na šampionáte sme hrali proti hráčom NHL, ale úroveň profiligy je neskutočná. Nehrozí, že by niekto niečo vypustil, nedohral, na každého pozíciu sú čakatelia.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL