Morrissey v utorok nakoniec hrať nebude

Tím Winnipeg Jets si musel v nedeľnom zápase proti Islanders poradiť bez kľúčového obrancu Josha Morrisseyho. Počas predzápasového rozkorčuľovania totiž utrpel zranenie hornej časti tela.

V zápase namiesto dvadsaťštyriročného rodáka z Calgary, ktorý minulý mesiac podpísal s Jets novú osemročnú zmluvu za 50 miliónov amerických dolárov, dostal šancu Carl Dahlström.

Každá podobná absencia je citeľnou ranou pre defenzívu, ktorá v lete prišla o Jacoba Troubu či Tylera Myersa a ktorej v súčasnosti chýba aj Dustin Byfuglien. Americký zadák zvažuje svoju budúcnosť.

Tréner Paul Maurice povedal, že Morrisseyho stav sa bude posudzovať na dennej báze, pričom je nádej, že nepôjde o nič vážne. Kormidelník dúfa, že by sa jeho zverenec mohol už v pondelok vrátiť na ľad.

Morrissey v doterajších dvoch zápasoch zaznamenal jednu asistenciu. V priemere odohral až 26 minút na zápas. Pripísal si aj štyri strely, dve trestné minúty a jeden mínusový bod.

DOPLNENÉ: Ken Wiebe z The Athletic v pondelok informoval, že Josh Morrissey bude schopný hrať v najbližšom zápase, ktorý Winnipeg odohrá v utorok proti Pittsburghu. V dueli však bude chýbať Dmitrij Kulikov, ktorý mužstvo opustil s osobných dôvodov. Z AHL bol preto povolaný Sami Niku.

DOPLNENÉ: Winnipeg nakoniec nastúpi do utorkového zápasu aj bez Morrisseyho. Tréner Paul Maurice povedal, že sa tak rozhodol z preventívnych dôvodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL