Poznáme hviezdy úvodného týždňa sezóny NHL

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, tak ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi útočník Mika Zibanejad z tímu Rangers, útočník Anthony Mantha z Detroitu a útočník Auston Matthews z Toronta.

1. HVIEZDA - MIKA ZIBANEJAD (NEW YORK RANGERS)
Zibanejad viedol ligu s ôsmimi bodmi, ktoré získal za štyri góly a štyri asistencie v dvoch stretnutiach. Jeden z jeho gólov bol aj víťazný. Švédsky reprezentant je prvým hráčom od ročníka 1995/96, ktorý zaknihoval 8 a viac bodov v prvých dvoch zápasoch sezóny. Vtedy to dokázal Jaromíš Jágr (3+5).

2. HVIEZDA - ANTHONY MANTHA (DETROIT RED WINGS)
Mantha je doteraz najlepším strelcom sezóny, keď si v dvoch zápasoch pripísal päť presných zásahov. Okrem toho zaznamenal aj dve asistencie. V nedeľnom zápase rozhodol o výhre Detroitu 4:3 nad Dallasom prvým štvorgólovým výkonom v kariére. V klubovej histórii strelil štyri alebo viac gólov v domácom otváracom zápase len ako druhý po Johnovi Sorrellovi (1933/34).

3. HVIEZDA - AUSTON MATTHEWS (TORONTO MAPLE LEAFS)
Matthews tiež strelil päť gólov, ale potreboval na ne odohrať tri zápasy. V každom jednom skóroval a jeden duel aj rozhodol. Toronto aj vďaka nemu získalo päť zo šiestich bodov. Dvadsaťdvaročný rodák z Arizony od svojho debutu v NHL strelil už 116 gólov. Viac za rovnaký čas dosiahli len Ovečkin (134) a Kučerov (121).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL