Malkin a Bjugstad vynechajú dlhší čas. Sezóna by v ohrození byť nemala

Útočníci Jevgenij Malkin a Nick Bjugstad bude chýbať Pittsburghu dlhší čas so zraneniami v dolnej časti tela. Obaja boli zapísaní na listinu zranených. V pondelok o tom informoval hlavný tréner Mile Sullivan.

Obaja hráči nedohrali sobotný zápas proti Columbusu. Malkin sa nevrátil do hry po tom, čo v druhej tretine zakopol o spoluhráča Krisa Letanga a narazil do mantinelu. Bjugstad duel opustil v tretej tretine.

Sullivan v pondelok povedal, že zranenie ruskej hviezdy je o niečo vážnejšie. Mal by chýbať dlhšie ako Bjugstad, ale nemalo by ísť o zranenie, ktoré by mu ohrozilo celú sezónu. Darren Dreger z TSN hovorí, že by mal pre zranenie nohy chýbať minimálne mesiac.

Malkin v úvodných dvoch zápasoch sezóny zaknihoval jeden gól. V minulej sezóne odohral 68 zápasov so ziskom 72 bodov (21+51) a 25 „mínusiek“. Bjugstad prišiel do Pittsburghu 1. februára a v tejto sezóne ešte nebodoval.

Malkina na pozícii centra už počas zápasu nahradil Jared McCann, ktorý predtým hral na krídle tretieho útoku. Aj na pondelkovom tréningu však bol medzi Alexom Galchenyukom a Brandonom Tanevom. Teddy Blueger zase nahradil Bjugstada na pozícii centra tretej formácie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL