Päť útočníkov mimo hry. Penguins budú chýbať aj Hörnqvist a Galchenyuk

Tím Pittsburgh Penguins si bude musieť vo štvrtkovom zápase proti Anaheimu Ducks poradiť bez pätice útočníkov zo základnej zostavy. Zranenia sužujú aj Patrica Hörnqvista a Alexa Galchenyuka.

Obaja majú problémy s dolnou časťou tela a stav oboch sa posudzuje na dennej báze. Hörnqvist zranenie utrpel v prvej tretine utorkového zápasu proti Winnipegu, keď ho zasiahla do nohy strela Krisa Letanga. U Galchenyuka sa zhoršil stav poranenia, ktoré ho trápilo od 25. septembra.

Pittsburgh, ktorý prehral dva zápasy z prvých troch, si okrem nich musí poradiť aj bez útočníkov Bryana Rusta (horná časť tela), Nicka Bjugstada (dolná časť tela) a aj hviezdneho Jevgenija Malkina (dolná časť tela).

„Je to skvelá príležitosť pre hráčov, aby vystúpili a ukázali, čo v nich je. Zomkneme sa a nájdeme spôsoby, ako vyhrávať zápasy. Veríme, že toto mužstvo je toho stále schopné. Stále máme dostatok sily,“ poznamenal tréner Mike Sullivan.

Nováčik Sam Lafferty zažil v utorok debut v NHL a na poslednom tréningu nahradil Hörnqvista v treťom útoku. Dominik Kahun sa posunul na miesto Galchenyuka do druhej formácie. Jared McCann už v utorok nahradil Malkina v druhom útoku a Teddy Blueger Bjugstada v tretej formácii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL