Laine je vo forme. V čom vidí rozdiel oproti minulej sezóne?

Hviezdny útočník Winnipegu, Patrik Laine, bol v minulej sezóne často terčom kritika. Jeho výkony v úvode tejto sezóny však fanúšikom ani odborníkom nedávajú na kritiku žiadne dôvody.

Kým v minulom ročníku si dvadsaťjedenročný Fín pripísal 30 gólov a 50 bodov v 82 zápasoch, čo predstavovalo najhoršie čísla v jeho kariére, v prvých piatich dueloch ročníka 2019/20 už nazbieral 10 bodov – za tri góly a sedem asistencií. Bodoval v každom zápase.

Laine si myslí, že veľký vplyv na jeho minuloročnom trápení mali obavy o jeho novú zmluvu. V lete sa s tímom dohodol na dvojročnom kontrakte v hodnote 13,5 milióna amerických dolárov, a tak sa teraz môže koncentrovať len na hokej.

„Myslím si, že v minulom ročníku som bol v strese z môjho kontraktu a podobných vecí. Teraz, keď už ho mám vo vrecku, môžem už len hrať hokej a nemyslieť na také veci,“ povedal Laine.

„Stále sa učím každým rokom, každým dňom, niečo nové. Možno som si v minulej sezóne myslel, že som pracoval tvrdo, no teraz cítim, že som nepracoval až tak tvrdo, ako som si myslel.“

Laine sa v lete sťažoval na nedostatok príležitostí v prvom útoku Jets po boku Marka Scheifeleho a Blakea Wheelera. Keď aj dostal šancu, dlho v útoku nevydržal. Teraz dostal šancu opäť a vyzerá to tak, že sa z minulosti poučil a miesto si chce udržať.

„Možno to predtým nefungovalo, lebo v tomto ročníku v každom striedaní zo seba vydávam všetko. Myslím si, že to bude asi jedna vec. Ja som mohol za to, že to v minulosti nefungovalo, nie oni. Teraz cítim, že pracujem tvrdo v každom striedaní. To je kľúčové pre môj úspech i úspech formácie,“ poznamenal Laine.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL