Zaujímavé zistenie: Byfuglien v lete zrejme na návrat do hry ani nemyslel

Obranca Dustin Byfuglien je stále suspendovaný tímom Winnipeg Jets, ktorý si musí poradiť v úvode sezóne bez jeho služieb. A stále nie je vylúčené, že jeho služby už nikdy nevyužije.

Tridsaťštyriročný Američan si na začiatku tréningového kempu vypýtal od tímu osobné voľno, ktoré mu bolo udelené. Dôvody neboli špecifikované, ale rýchlo vyšlo na svetlo sveta, že veterán si nie je istý svojou hokejovou budúcnosťou.

Neskôr ho Jets suspendovali, aby sa jeho „cap-hit“ nezapočítaval do platového rozpočtu. Po pár týždňoch vyšlo najavo, že Byfuglien by sa mal prikláňať skôr ku koncu kariéry a že Jets, ktorých obranu v lete opustili Jacob Trouba či Tyler Myers, mu to chcú vyhovoriť.

Teraz Bob McKenzie z televízie TSN priniesol ešte zaujímavejšiu informáciu – rodák z Minnesoty sa údajne počas leta na novú sezónu vôbec nepripravoval. Nekorčuľoval a ani sa nevenoval kondičnému a silovému tréningu mimo ľadu.

Táto informácia by mohla podporovať to, že sa Byfuglien prikláňa k ukončeniu kariéry a že na to myslel už po minulej sezóne. V nej odohral len 42 zápasov so ziskom 31 bodov (4+27), pretože ho sužovali zranenia – najviac ho obmedzili problémy s členkom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL