Fanúšikovia privítali Marleaua ováciami v stoji. Kariéru ukončí ako Žralok, tvrdí agent

Pochádza zo Saskatchewanu, ale usadil sa v San Jose. A fanúšikovia Sharks sa uistili, aby Patrick Marleau na svoj návrat domov nezabudol.

Štyridsaťročný veterán, ktorý strávil 19 sezón v San Jose predtým, ako si na dve sezóny vyskúšal dres Toronta, sa v nedeľu predstavil prvýkrát od podpisu ročnej zmluvy v SAP Center. A privítanie to bolo veľmi vrúcne:

He’s back. At home.

Chills. pic.twitter.com/3vH7ZDIT0L

— San Jose Sharks (@SanJoseSharks) 14. októbra 2019

We're not crying you're crying. 😭 #SJSharks pic.twitter.com/XUpXQIUhOp

— San Jose Sharks (@SanJoseSharks) 14. októbra 2019

„Nemôžem poďakovať každému dostatočne veľa za to všetko,“ povedal cez prvú prestávku.

Sharks vstúpili do sezóny so štyrmi prehrami po sebe, ale s Marleauom v zostave ešte neprehrali. Kým v prvom zápase strelil dva góly, v nedeľu asistenciou pomohol k výhre 3:1 nad Calgary.

Jeho agent Pat Brisson ešte pred začiatkom zápasu povedal, že Marleau sa chcel za každú cenu vrátiť k Sharks. V lete dokonca odmietol ambicióznu Carolinu, ktorá získala jeho práva a ktorá nakoniec z neho urobila voľného hráča cez vykúpenie zo zmluvy.

„Carolina mala záujem, aby bol Patrick súčasťou jej mužstva v tejto sezóne, ale Patrick chcel byť za každú cenu Žralokom. Kariéru ukončí ako Žralok,“ povedal Brisson pre Mercury News.

Agent už po vykúpení zo zmluvy začal komunikovať s generálnym manažérom San Jose Dougom Wilsonom. Chvíľu to vyzeralo tak, že k návratu nedôjde. Začiatkom septembra Brisson povedal, že jeho klient momentálne nepasuje k Sharks a že začne preskúmavať iné možnosti.

„Sharks urobili prísľuby a záväzky svojím mladým hráčom, ktoré mali byť súčasťou ich rozvoja. Ak by chceli priniesť veterána, tak by bol samozrejme Patrick hlavnou voľbou Douga,“ poznamenal agent.

A San Jose nakoniec asi toho veterána potrebovala. Voľba tak padla na Marleaua, ktorý sa celý čas pripravoval na sezónu v San Jose.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL