Neal už prekonal svoj minuloročný gólový zápis, Lucic mlčí + video

James Neal ukazuje, že skutočne len potreboval nový začiatok. Skúsený útočník sa síce v nedeľu z víťazstva Edmontonu netešil, ale v zápase proti Chicagu strelil už svoj ôsmy gól v sezóne.

Tridsaťdvaročný rodák z kanadského Ontária tak už má po šiestich stretnutiach sezóny 2019/20 na konte viac gólov, ako v minulej sezóne. V nej si v 63 zápasoch pripísal sedem presných zásahov.

V tejto sezóne zatiaľ Neal vystupuje vyložene ako strelec – asistenciu si ešte nepripísal. V minulom ročníku ich nazbieral 12, aby mal na konte spolu 19 bodov. Takýmto tempom by ich teraz mohol dosiahnuť do 20. zápasu.

Neal stays hot with his 8th in six games & 6th on the PP. #LetsGoOilers pic.twitter.com/Zq47eZqfz8

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) 15. októbra 2019

Edmonton získal Neala 20. júla, keď sa ho vzdalo Calgary. Opačným smerom putovala podmienečná voľba v treťom kole draftu 2020 a trápiaci sa útočník Milan Lucic, ktorý tiež potreboval čerstvý začiatok.

Zatiaľ sa výsledok výmeny nemôže Flames vôbec páčiť. Na rozdiel od Neala sa totiž Lucicovi nedarí ani v novom prostredí. Šesťgólový strelec z minulej sezóny doteraz bodovo mlčal. V šiestich stretnutiach nazbieral 26 trestných minút a tri „mínusky“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL