Frustrácia v New Jersey rastie. Na prvú výhru nestačil ani trojgólový náskok

Nemalo to byť takto. New Jersey bolo v lete jedným z najagresívnejších tímov. Po draftovaní Jacka Hughesa z prvého miesta a príchodov P.K. Subbana, Waynea Simmondsa či Nikitu Guseva, boli očakávania veľké. Devils však do sezóny vstúpili nešťastne.

„Diabli“ doteraz prehrali všetkých šesť zápasov, čo sa im naposledy stalo v sezóne 2013/14. Tím, ktorý nehral v play-off v šiestich z posledných siedmich sezón, sa momentálne delí o posledné miesto vo Východnej konferencii s Ottawou.

Frustrácia vyvrela v pondelkovom zápase proti Floride. Tím z Newarku po druhý raz v tejto sezóne totiž nedokázal udržať vedenie 4:1 a nakoniec prehral 4:6. Pred 10 dňami viedol nad Winnipegom dokonca 4:0.

„Trápime sa s uzatváraním zápasov. Mali sme vedenie v troch z našich zápasov a neudržali sme si ho. V tom sa musíme zlepšiť,“ povedal Hughes, ktorý ako draftová jednotka ešte nebodoval. Mal však svoje šance a v pondelok mu v góle zabránili obe tyčky. Nečudo, že si to odskákala aj hokejka.

„Myslím si, že som hral celkom dobre vo všetkých šiestich dueloch. Médiá vidia len počet striel, ale ja sa pozerám na moju hru z celkového pohľadu a myslím si, že som sa každým zápasom zlepšoval. Som spokojný s tým, kde je moja hra. Pár šťastných odrazov a myslím si, že sa rozbehnem.“

Devils budú mať najbližšiu šancu ukončiť nešťastný štart do sezóny vo štvrtok, keď budú hostiť svojho veľkého rivala, New York Rangers. Taylor Hall dúfa, že sa mužstvo schopí, pretože to nikto iný zaň neurobí.

„Nikto nečakal takýto začiatok. Hokej je v tomto divný. Môžete mať toho veľa pozitívneho pred začiatkom sezóny a môžete mať skvelý kemp, ale keď začnete ročník takto, tak hráči ako ja sa necítia tak dobre ohľadom svojej hry. Určite je to frustrujúce. Nikto vás však nebude ľutovať, takže sa musíte zlepšiť,“ poznamenal Hall.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL