Medzi Maple Leafs a Muzzinom sa o novej zmluve nerokuje

Tím Toronto Maple Leafs má vo svojej zostave len jedného obrancu, ktorý je pod zmluvou aj pre budúcu sezónu. Vyzerá to tak, že napriek tomu tím pristupuje k rokovaniam o nových zmluvách s trpezlivosťou.

Obmedzeným voľným hráčom sa môže v lete stať Travis Dermott, kým neobmedzenými voľnými hráčmi sa môžu stať Cody Ceci, Jake Muzzin, Tyson Barrie, Kevin Gravel, Justin Holl i slovenský reprezentant Martin Marinčin.

Vo veľmi dobrom svetle sa prezentuje Muzzin, ktorý je po Riellym najvyťažovanejším obrancom tímu s priemerným časom 23:16. Toronto s ním však ešte nezačalo o novej zmluve diskutovať, pretože podľa Pierrea LeBruna z TSN čaká na to, ako budú tímu z dlhšieho pohľadu pasovať letné akvizície, Barrie a Ceci.

„Pre Toronto to bude výzva z hľadiska platového stropu. Traja z ich najlepších štyroch obrancov sa môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Muzzin, ich najlepší obranca v úvode sezóny, ešte vôbec o novej zmluve nerokoval. Ani v lete, ani v úvode sezóny,“ poznamenal LeBrun.

„Pretože Barrie a Ceci sú nováčikmi v tíme, myslím si, že vedenie Leafs chce trochu počkať a pozrieť sa, ako kto pasuje do obrany. Nemôžu si upísať všetkých troch. Možno nebudú schopní udržať si ani dvoch z nich. Možno sa v novom roku rozhodnú pre hráča, ktorý bude prioritou a skúsia rokovať s ním.“

Toronto má pre budúcu sezónu vyčleneného až 65,59 milióna amerických dolárov pre 11 hráčov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 10. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL