Dnes sa stretnú Hughes a Kakko, ktorí v úvode sezóny príliš nežiaria

Jack Hughes a Kaapo Kakko boli jasnými favoritmi na prvé dve miesta na tohtoročnom drafte. Zatiaľ sa však pár osemnásťročných útočníkov trápi s generovaním ofenzívy, ktorú od nich tímy i fanúšikovia očakávali.

Kakko, ktorého si z druhého miesta vybrali Rangers, strelil svoj prvý gól v NHL v sobotu. Je to jeho jediný bod. Hughes, z ktorého Devils urobili draftovú jednotku, ho skoro strelil v pondelok. Stále však ešte nebodoval.

Vo štvrtok sa obaja prvýkrát postavia proti sebe.

Tréner New Jersey John Hynes je spokojný s hrou amerického mladíka napriek tomu, že nebodoval už v šiestich zápasoch po sebe. Páči sa mu najmä to, ako sa učí a zlepšuje.

„Skutočne rozumie tomu, ako veľmi musíte bojovať v tejto lige a aké dôležité je bojovať o puk a venovať pozornosť detailom, keď puk nemáte na hokejke. V týchto oblastiach sa zlepšuje. Je len krok od toho, aby začal tvoriť skutočne dobrú ofenzívu,“ skonštatoval Hynes pre CP.

Brzdiť očakávania fanúšikov sa pred sezónou snažil legendárny Wayne Gretzky, podľa ktorého je prechod mladíkov do NHL ťažší, ako si ľudia myslia, najmä, ak je na vás vyvíjaný tlak. Preto niekedy potrebujú viac času, aby si zvykli.

„Teraz už hráte proti mužom, hráte proti najlepším hráčom sveta. Buďme úprimní, my sme si užili zábavu a boli sme celkom dobrí, ale títo chlapci dnes prichádzajú s takými zručnosťami, postavami a rýchlosťou, že sú omnoho lepší, ako keď sme hrali my. Tým neznižujem nás. Znamená to, že hráč rastie a časom sa zlepšuje,“ povedal.

Hughes mal v pondelok veľkú šancu na skórovanie, ale zabránili mu v tom obe tyčky bránky, ktorú hájil Sergej Bobrovskij. O dva dni skôr mal pri zakončení viac šťastia Kakko, ktorý pri otváracom góle duelu proti Edmonton ukázal svoju šikovnosť. Nakoniec to však k výhre neviedlo.

„Bol to mimoriadny spôsob, akým skóroval. Bol to skvelý gól, skvelý ťah. Dúfajme, že teraz mu to tam začne sypať. Má v sebe všetky potrebné nástroje, takže by malo byť zábavné sledovať to,“ poznamenal Ryan Strome, ktorý Kakkovi na gól prihrával.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL