Zucker vyzval spoluhráčov, ale aj trénera k zlepšeniu

Útočník Jason Zucker už toho má plne zuby. S prehrávaním sa nechce zmieriť a po štvrtkovej prehre 0:4 s Montrealou vyzval celý tím Minnesoty, vrátane trénera Brucea Boudreaua, k zlepšeniu.

„Čoraz viac si myslím, že budeme musieť mať nejaké stretnutie, aby sme sa naštartovali, ak mám byť úprimný,“ povedal Zucker. „Týka sa to každého jedného človeka, počnúc Bruceom. Bruce musí byť lepší. My musíme byť lepší. Každý musí byť lepší. O tom to je.“

Minnesota má po prvých siedmich stretnutiach sezóny na konte len jedno jediné víťazstvo. Jej hlavný problém je v jej vlastnom obrannom pásme. Wild inkasujú druhý najvyšší počet gólov v lige – 4,14 gólu na zápas. Úspešnosť brankárov je len 87%.

Ani útok však na tom nie je oveľa lepšie. Zucker a ďalší kľúčoví hráči, vrátane Zacha Pariseho, Erica Staala, Matsa Zuccarella či Mikka Koivu, ešte nestrelili gól pri hre v plnom počte hráčov.

„Nikto iný nás z tohto nevytiahne. Toto je tím, ktorý tu máme. Musíme na to prísť sami. Musíme sa zlepšiť. Toto je určite neakceptovateľné,“ skonštatoval Zucker.

Boudreau vstúpil do štvrtej sezóny na lavičke Minnesoty. Po zápase povedal, že s hráčmi svoj odkaz ešte nemohol zdieľať, pretože sa zavreli v šatni a urobili si svoje vlastné stretnutie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL