Jurčov priestor klesá. Verí, že trénerov nakoniec presvedčí

Slovenský útočník Edmontonu Tomáš Jurčo prišiel o šancu hrať po boku Connora McDavida pre problémy s bedrom. O svoje miesto v druhom útoku vedľa Jamesa Neala sa však pripravil sám.

Jurčo po návrate do akcie odohral osem a pol minúty, získal asistenciu a svojou hrou si vyslúžil šancu v druhom útoku. Jeho priestor na ľade sa zväčšoval, ale od odohrania 13 minút v stretnutí proti New Jersey začal opäť klesať. A v tom stretnutí začali aj jeho štvorzápasové suchoty.

Dvadsaťšesťročný košický rodák nakoniec klesol až k 7 minútam a 54 sekundám, ktoré odohral v stredu vo štvrtom útoku po boku Markusa Granlunda a Josha Archibalda. Jeho výkon proti Flyers ohodnotil Kurt Leavins z Edmonton Journal ako „biedny“. Ako svoju situáciu hodnotí samotný hráč?

„Zatiaľ to nie je nič extra, no na druhej strane hrám viac, ako v minulosti. Verím však, že svojimi výkonmi trénerov presvedčím, aby som hrával stále viac,“ povedal Jurčo pre Nový Čas.

Jurčo v prvých šiestich zápasoch zaznamenal dve asistencie a väčšiu radosť mu zatiaľ robia výsledky mužstva. Jeho cieľom je play-off a začiatok „misie“ je presvedčivý – bilancia 6-1-0 a prvé miesto v Západnej konferencii. Viac bodov v NHL získalo len Buffalo.

„Myslím si, že všetko je v poriadku a funguje tak, ako má. Veľa ľudí ani nečakalo, že budeme mať taký super vstup do sezóny. Preto je nálada výborná, hoci na druhej strane vieme, že sme len na začiatku,“ poznamenal Jurčo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL