Jurčo sa tešil z výhry nad Detroitom, uspeli aj Capitals. Sekera opäť prehral

V piatok sa v NHL odohralo šesť zápasov. V dvoch malo zastúpenie aj Slovensko. Tomáš Jurčo ani Andrej Sekera však nebodovali. Český obranca Michal Kempný pri návrate do akcie skóroval.

Edmonton zdolal Detroit, Jurčo proti bývalému tímu nebodoval

Tomáš Jurčo nastúpil ešte len na svoj druhý zápas proti tímu, ktorý mu otvoril dvere do NHL, no svoju bodovú sériu neukončil. Aspoň sa však opäť tešil z víťazstva Edmontonu, ktorý v piatok zdolal Detroit 2:1, aby si pripísal druhú výhru po sebe a siedmu z prvých ôsmich duelov v sezóne. Mikko Koskinen kryl 25 striel a ako druhý brankár v klubovej historii vyhral každý z prvých štyroch štartov v sezóne (Andy Moog to dokázal v ročníku 1983/84). Darnell Nurse si pripísal dve asistencie a o góly sa v druhej tretine postarali James Neal a Ethan Bear. Aj Red Wings dosiahli gól v prostrednom dejstve – strelil ho Mike Green. Jonathan Bernier kryl 35 striel, ale štvrtú prehru svojho tímu v sérii neodvrátil. Jurčo odohral o niečo viac ako 8 a pol minúty. Pripísal si len jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. E. Bear (EDM), 2. J. Bernier (DET), 3. J. Neal (EDM)

Letang pomohol Penguins natiahnuť víťaznú sériu, odskákali si to Stars

Pittsburgh sa veľmi dobre vyrovnáva s početnými zraneniami v útoku a v piatok si pripísal už piatu výhru po sebe, keď zdolal Dallas 4:2. „Hráme rýchly hokej, podpora puku a pozornosť na detail je vo všetkých troch pásmach. Bez ohľadu na to, kto je v zostave, ak budeme hrať takto, dokážeme zdolať kohokoľvek,“ povedal tréner Mike Sullivan. Dva góly v tretej tretine strelil Kris Letang, druhý do prázdnej brány, víťazný gól si pripísal Patric Hornqvist a do čierneho sa trafil aj Jared McCann. Hornqvist si pripísal aj dve asistencie a Matt Murray predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho Roope Hintz a dvojbodový John Klingberg. Anton Chudobin opustil duel s 29 zákrokmi. Stars si zhoršili bilanciu na 1-7-1. Andrej Sekera odohral 22 minút a 45 sekúnd, počas ktorých si pripísal jeden mínusový bod, dve strely na bránu, jeden blok a štyri bodyčeky.

Krásny gól Letanga:


Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. P. Hornqvist (PIT), 3. J. Klingberg (DAL)

Carlsonov trojbodový večer, Capitals opäť zdolali Rangers

Michal Kempný pri svojom sezónnom debute skóroval, aby pomohol Washingtonu k výhre 5:2 nad Rangers. T.J. Oshie strelil dva góly, po jednom pridali Nic Dowd a Garnet Hathaway, ktorý skóroval do prázdnej brány. Braden Holtby urobil 26 zákrokov. John Carlsson nazbieral tri asistencie, aby sa so 17 bodmi vyrovnal najproduktívnejším hráčom NHL, Leonovi Draisaitlovi a Connorovi McDavidovi. Ako tretí obranca histórie NHL zažil tri a viac trojbodových zápasov v úvodných deviatich duelov sezóny. „Je úžasný. Je to skvelý chlap, skvelý spoluhráč a samozrejme, skvelý obranca. Je neskutočný. Momentálne mu to ide a on to cíti,“ poznamenal Kempný. Ovečkin sa zase s 1219. bodom kariéry dostal na 42. miesto historického bodovania pred Jeana Beliveaua. V akcii bol aj Jonas Siegenthaler, a tak Martin Fehérváry šancu nedostal. O góly New Yorku sa postarali Pavel Bučnevič a Artemij Panarin, kým Henrik Lundqvist kryl 29 striel. Zneškodnil aj trestné strieľanie Jakuba Vránu. Capitals vyhrali nad Rangers siedmy duel v sérii.

Odporúčame:
Carlson si užíva historický štart do sezóny

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. M. Kempny (WSH)

MacKinnon rozhodol v predĺžení o výhre nad Panthers

Nathan MacKinnon skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Colorada 5:4 nad Floridou. MacKinnon hral aj napriek tomu, že v stredajšom zápase utrpel ľahšie zranenie nohy. K šiestej výhre zo siedmich zápasov pomohol dvoma gólmi Andre Burakovsky a po jednom pridali Joonas Donskoi a Matt Nieto. Donskoi pridal aj dve asistencie, Philipp Grubauer urobil 40 zákrokov. Dva góly Panthers vsietil Jonathan Huberdeau, po jednom pridali Brett Connolly a Frank Vatrano. Sergej Bobrovskij zaregistroval 40 zákrokov. Tím zo Sunrise prehral aj napriek tomu, že vyhrával 2:0, 3:1 i 4:3.

Víťazný gól MacKinnona:


Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. A. Burakovsky (COL)

Toews rozhodol prvým gólom v sezóne o výhre nad Columbusom

Jonathan Toews strelil rozhodujúci gól už po 46 sekundách nadstaveného času, Robin Lehner zneškodnil 37 striel a Chicago zdolalo Columbus 3:2. Pre Toewsa išlo o prvý gól v sezóne, pre Blackhawks o druhú výhru po sebe. Predĺženie vynútil Alex DeBrincat, skóre zápasu otvoril Drake Caggiula a dve asistencie si pripísal Patrick Kane. Blue Jackets otočili stav z 0:1 na 2:1 gólmi Pierre-Luca Duboisa a Markusa Nutivaaru. Elvis Merzlikins vo svojom druhom štarte v NHL urobil 30 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. A. DeBrincat (CHI), 3. R. Lehner (CHI)

Anaheim porazil Carolinu, ktorá prehrala druhý zápas po sebe

Anaheim vyhral prvé štyri domáce zápasy v sezóne po tretíkrát vo svojej histórii a po prvýkrát od ročníka 2014/15, keď v piatok porazil ambicióznu Carolinu 4:2. Po góloch Adama Henriquea, Troya Terryho, Jakoba Silfverberga a Cartera Rowneyho pritom viedol v 26. minúte už 4:0. Práve vtedy Petr Mrázek, ktorý urobil 9 zákrokov, opustil bránu Hurricanes a prenechal ju Jamesovi Reimerovi. Ten v zvyšnom priebehu čelil len 7 strelám. Na Ryana Millera ich smerovalo dokopy 24. Prekonali ho však len Erik Haula a Haydn Fleury, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Carolina prvýkrát v sezóne prehrala dva zápasy po sebe a pripísala si tretiu prehru z ostatných štyroch zápasov. Silfverberg odohral svoj 500. zápas v kariére, Henrique si z posledných troch duelov odniesol štyri góly.

Odporúčame:
Video: Haydn Fleury strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. R. Rakell (ANA), 3. J. Silfverberg (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 22:45 0 0 0 -1 0 2 4
T. Jurčo (EDM) 08:38 0 0 0 -1 0 1 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL