Hischier predĺžil spoluprácu s Devils o sedem rokov

Tím New Jersey Devils by si rád zaistil služby Taylora Halla, no medzitým aspoň podpísal novú zmluvu s mladým útočníkom Nicom Hischierom, ktorý sa v lete mohol stať obmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťročný Švajčiar a tím z Newarku sa dohodli na sedemročnom kontrakte v hodnote 50,75 milióna amerických dolárov. „Cap-hit“ novej zmluvy bude 7,25 milióna dolárov a v prvom roku hráč zinkasuje aj podpisový bonus 3 milióny dolárov.

Plat v prvom roku budú 4 milióny dolárov. V ďalších rokoch sa bude plat vyvíjať takto: 7,25 milióna dolárov, 4,5 milióna dolárov, 7,75 milióna dolárov, 7,75 milióna dolárov, 8 miliónov dolárov a 8,5 milióna dolárov.

„Je skvelé mať ho pod zmluvou na dlhý čas,“ vyhlásil generálny manažér Ray Shero. „Vie, ako s ním zaobchádzame. Vie, ako tu môže zažiť úspech a páči sa mu všetko na miestnom živote. Nico je pre nás jeden zo základných kameňov. Sme nadšení, že bude zohrávať prominentnú úlohu v našom mužstve aj v nasledujúcich rokoch.“

Hischier, ktorý bol v roku 2017 draftovou jednotkou, zaznamenal v prvých šiestich dueloch sezóny len dve asistencie a posledný zápas nehral pre zranenie hornej časti tela. V kariére už odohral 157 zápasov NHL so ziskom 101 bodov (37+64). V piatich dueloch play-off zaznamenal jednu asistenciu.

„Nie je to tajomstvo. Chcem tu vyhrať Stanleyho pohár. Nebude to ľahké, ale to je na 100 % cieľ. Páči sa mi smerovanie, ktorým sa organizácia uberá. Verím, že mi ako hráčovi dokážu dať všetko, čo budem môcť chcieť,“ poznamenal mladík.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL