Halákovi v sobotu neprialo šťastie. Z duelu odchádzal sklamaný + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák robil, čo mohol, aby pomohol Bostonu k výhre nad rivalom z Toronta. Nakoniec sa však musel zmieriť s tým, že jeho tím získal len bod za remízu v normálnom hracom čase. A to mu nestačilo.

Halák pri prehre 3:4 po predĺžení inkasoval štyri góly z 29 striel, ale spoluhráči mu príliš nepomáhali. Otvárací gól inkasoval po odraze puku od Brandona Carla, druhý gól vyústil po chybnom úsudku Seana Kuralyho a tretí padol po tom, čo Charlie Coyle nedokázal vyhodiť do bezpečia puk. Rozhodujúci padol po tom, čo Morgan Rielly tečoval strelu Mitcha Marnera.

„Bol to len jeden z tých večerov, pri ktorých sa puk odráža v prospech súpera a vy sa neviete presadiť. Musíme ísť ďalej, musíme otočiť list. Získali sme jeden bod, ale to je pre nás sklamaním, pretože si myslím, že sme hrali dosť dobre na to, aby sme získali dva,“ povedal Halák.

Bratislavský rodák v zápase urobil aj pár veľkých zákrokov. Svoj tím podržal pri úniku krídelníka Iľju Michejeva i následnej dorážke. Vďaka tomu znamenal gól Davida Pastrňáka predĺženie. Halák však urobil aj zákrok, ktorý televízia NESN označila za zákrok zápasu – lapačkou zastavil zakončenie Tysona Barrieho, ktoré tiež vzniklo po zaváhaní Bruins.



Halák má po sobotnej prehre bilanciu 2-1-1. Jeho úspešnosť zákrokov klesla na 93,1 %, vďaka čomu klesol z druhého na 13. miesto v ligovom poradí. Jeho aktuálny priemer inkasovaných gólov na zápas je na čísle 2,24.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL