Horvat prvým hetrikom v kariére pomohol k veľkému obratu + video

Vancouver prehrával v utorok s Detroitom po dvoch tretinách 0:2, ale potom prišiel Bo Horvat a dvoma presilovkovými gólmi stav vyrovnal. V tom čase ešte nevedel, že sa bude po zápase tešiť z výhry i hetriku.

Svoj prvý trojgólový zápas začal v druhej minúte tretej tretiny, keď potrestal faul Tylera Bertuzziho. Už v štvrtej minúte záverečnej dvadsaťminútovky zase využil početnú prevahu po vylúčení Denisa Cholowskiho. Hetrik sa stal realitou v 59. minúte, v ktorej strelou do prázdnej brány pečatil triumf 5:2.

„Bolo to skvelá a hlavne preto, že som tu mal v hľadisku veľa priateľov a rodinných príslušníkov. Samozrejme, nemohlo to vyjsť v dôležitejšej situácii, keď sme sa museli vracať do zápas. Užil som si veľa zábavy,“ povedal Horvat, ktorý pochádza z ontárijského Londonu.

Kapitán Canucks označil za zlomové dve využité presilovky v rozmedzí minúty a pol.

„Vedeli sme, že musíme využiť tú prvú presilovku v tretej tretiny a bolo pre nás veľmi dôležité, že sme hneď na to získali ďalšiu presilovku. Myslím si, že sme aj v prvých dvoch tretinách mali šance, ale nič nechcelo ísť dnu,“ skonštatoval.

Dvadsaťštyriročný Horvat mal pred utorkovým zápasom na konte len dva góly. Teraz má po deviatich odohraných duelov pri svojom mene päť gólov a jednu asistenciu. Vlani nazbieral 27 gólov a 34 asistencií v 82 dueloch.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL