Najproduktívnejší hráč Canadiens oceňuje prínos Tatara

Krídelník Brandon Gallagher je momentálne najproduktívnejším hráčom tímu Montreal Canadiens. Za svoje úspechy však vďačí aj svojím spoluhráčom z útoku, medzi ktorých patrí aj slovenský reprezentant Tomáš Tatar.

Gallagher v prvých deviatich zápasoch sezóny nazbieral deväť bodov, rovnaký počet ako Max Domi. V jeho prospech však hovorí vyšší počet gólov – štyri.

Už od minulej sezóny pravidelne nastupuje v prvom útoku po boku Tatara a Phillipa Danaulta. Táto formácie je spolu taká úspešná, že tréner Claude Julien nemá dôvod toto trio od seba rozdeľovať. A prínos svojich spoluhráčov uznáva aj Gallagher.

„Je celkom jednoduché hrať s týmito chlapcami. Vedia si ma celkom ľahko nájsť, a preto mám pravdepodobne viac striel. Obaja sú to dobrí tvorcovia hry a mne stačí hrať si svoju hru,“ poznamenal.

Prvý útok Canadiens spolu nakombinoval 23 bodov. Kým Gallagher zaznamenal deväť bodov, Tatar s Danaultom po sedem. Slovák za tri góly a štyri asistencie.

„Nemohlo by mi byť viac jedno, kto strelí gól. Myslím si, že dôležité je, aby ste boli jeho súčasťou. Ako útok vždy hovoríme o tom, ako chceme byť plusovými hráčmi. Chceme streliť viac gólov, ako ich inkasujeme. Ak skórujú Tuna alebo Phil, som rovnako nadšený,“ skonštatoval Gallagher.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL