Jurčo vychladol. Ofenzíva Oilers potrebuje aj jeho

Nestáva sa často, aby tím s Connorom McDavidom neskóroval v dvoch zápasoch po sebe. Tímu Edmonton Oilers sa to stalo. Už dlhšie sa však nikam neposunulo ani bodové konto hráča z opačnej strany zostavy, Tomáša Jurča.

Edmonton v posledných dvoch zápasoch proti Winnipegu a Minnesote nestrelil ani jeden gól, takže pre slovenského útočníka tu nebola šanca na to, aby z duelov odchádzal s nejakým bodom. Nebodoval tak už v siedmich stretnutiach po sebe.

Kým v prvých dvoch zápasoch v drese Oilers zaznamenal dve asistencie a dostal aj šancu v druhom útoku, postupne sa prepadol do štvrtej formácie a momentálne ťahá svoje najdlhšie suchoty od nevydareného ročníka 2016/17, v ktorom zaznamenal v 29 dueloch len jeden gól.

Jurčo pritom v utorok proti Wild dostal svoj druhý najväčší priestor v sezóne – odohral 11 minút a 41 sekúnd. Ani to mu nepomohlo a na bránu vyslal len jednu strelu, iba jeho piatu v sezóne. V nej odohral už deväť duelov, pričom v priemere hrával deväť minút a 50 sekúnd na zápas.

Horšie ako to, že nie je produktívny, však je, že sa dvadsaťšesťročnému košickému rodákovi nedarí pozdvihnúť ani svoje výkony. Minulý týždeň ich Kurt Leavins označil za biedne, po utorkovom zápase Bruce McCurdy za podpriemerné.

Najbližšia šanca na odrazenie príde vo štvrtok proti Washingtonu. Verme, že Tomáš Jurčo bude patriť medzi hráčov, ktorí pomôžu Oilers k návratu na víťaznú koľaj. Posledné dva zápasy ukázali, že Edmonton potrebuje, aby hráči, ako je on, bodovali. McDavid s Draisaitl nemôžu tím ťahať vpred neustále.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL