Dubnyk sa vrátil do tréningu. Je však aj pripravený na návrat do akcie?

Brankár tímu Minnesota Wild, Devan Dubnyk, pravdepodobne vynechá ešte minimálne sobotný zápas proti Los Angeles Kings pre zranenie boku, pre ktoré mu už jeden zápas ušiel.

Tridsaťtriročný Kanaďan utrpel svalové zranenie pri kolízii v druhej tretine utorkového zápasu proti Edmontonu a následne chýbal vo štvrtkovom zápase proti Nashvillu. Dobrou správou však je, že v piatok trénoval.

„Je to sval na mojom boku, do ktorého do mňa narazili. Pravdepodobne ten dopad na ľad vyzeral horšie, ako v skutočnosti bol. K zraneniu došlo, keď do mňa vrazili,“ povedal Dubnyk o svojom zranení.

Dubnyk nebol definitívne vylúčený zo zápasu proti Kings, no naznačil, že by väčší zmysel dávalo, ak by sa do brány vrátil až v utorok proti Dallasu. ocenil tiež, že Alex Stalock v bráne podáva dobré výkony.

Stalock má v tomto ročníku lepšie čísla ako Dubnyk – pri bilancii 3-1-2 má 91,6% úspešnosť zákrokov a priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas. Dubnyk zaznamenal bilanciu 2-5-0 s 88,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,92 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL