Chára skóroval i asistoval, Halák vyhral, Cehlárik zažil sezónny debut

Zo siedmich nedeľných duelov boli podstatné pre Slovákov dva. Kým Tomáš Jurčo nebodoval a ani sa netešil z výhry, až traja Slováci v drese Bostonu oslavovali víťazstvo. Zdeno Chára pritom opúšťal duel s dvoma kanadskými a šiestimi plusovými bodmi.

Prvý útok doviedol Bruins k výhre nad Rangers, Chára skóroval i asistoval

Brad Marchand vďaka dvom gólom a trom asistenciám a David Pastrňák vďaka piatim asistenciám sa stali tretím párom hráčov Bruins za ostatných 30 rokov, ktorí v jednom zápase nazbierali po päť bodov. Obaja už pokorili aj hranicu 20 bodov – naposledy sa to z „Medveďov“ v 11 dueloch podarilo Adamovi Oatesovi v ročníku 1992/93. Patrice Bergeron vsietil hetrik a Boston porazil Rangers 7:4, aby sa tešil z tretieho víťazstva po sebe. Tešili sa z neho až traja Slováci, pretože do prvého tímu bol povolaný Peter Cehlárik. K predlženiu bodovej série na sedem zápasov pomohli ostatní dvaja – Jaroslav Halák s 25 zákrokmi a Zdeno Chára víťazným gólom a asistenciou. Strelecky sa presadil aj Charlie Coyle. Henrik Lundqvist inkasoval štyri góly z 31 striel, Alexandar Georgiev následne dva z 11. Michael Haley, Pavel Bučnevič, Chris Kreider a Brady Skjei strelili góly New Yorku, ktorý prehral šiesty duel z posledných siedmich. Tony DeAngelo zaznamenal dve asistencie, aby ako prvý obranca tímu od sezóny 1996/97 (Brian Leetch) zaznamenal tretí viacbodový duel po sebe. Chára zápas, v ktorom odohral 20 minút, opustil aj so ziskom šiestich plusových bodov a šiestich striel – v oboch smeroch viedol tím. Pripísal si aj dva menšie tresty. Raz bol na trestnej lavici aj Cehlárik, ktorý odohral 12 minút so ziskom dvoch mínusových bodov. Bruins strelili Rangers sedem gólov po prvýkrát od roku 1981. Mika Zibanejad hral vo svojom 500. zápase v NHL, ale po Bergeronovom bodyčeku sa už v akcii neukázal.

Odporúčame:
Absolútna dominancia: Bergeron trojgólový, Pastrňák a Marchand päťbodoví + video

Chárov 2. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Florida si predĺžila bodovú sériu výhrou v Edmontone, Jurčo späť v akcii

Florida strelila po tri góly v druhej a tretej tretine, aby zvíťazila v Edmontone 6:2 a predĺžila si bodovú sériu na osem zápasov. Aaron Ebklad, Noel Acciari, Jevgenij Dadonov, Frank Vatrano (prázdna brána) a dvojbodoví Brian Boyle (1. gól v drese FLA) s Jayceom Hawrylukom sa presadili strelecky, MacKenzie Weegar s Brettom Connollym dvakrát asistovali. Sergej Bobrovskij prispel k tretej výhre v posledných štyroch dueloch 24 zákrokmi. Prekonali ho James Neal v presilovke a dvojbodový Leon Draisaitl, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Mike Smith striedal po treťom inkasovanom góle z 13 striel už v úvode druhej tretiny, Mikko Koskinen chytil 13 zo zvyšných 15 striel. Slovenský útočník Oilers Tomáš Jurčo odohral po jednozápasovej absencii 11 minút a 18 sekúnd. Zaznamenal mínusový bod, strelu, dva bodyčeky a jeden odobraný puk. Nebodoval však v ôsmom zápase po sebe. Jeho tím prehral tri z ostatných štyroch stretnutí.

Odporúčame:
Panthers majú nový rekord. Najrýchlejšie tri góly od začiatku tretiny + video

Hviezdy duelu: 1. M. Weegar (FLA), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. A. Barkov (FLA)

Štvorbodový O’Reilly pomohol Blues predĺžiť Detroitu sériu prehier

Detroitu sa podarilo v tretej tretine zmazať dvojgólovú stratu a ujal sa vedenia 4:3. Nakoniec však prehral ôsmy zápas po sebe, aby ťahal najdlhšiu sériu prehier od roku 1985. K úspechu mu nepomohlo ani to, že St. Louis hralo druhý zápas za dva dni. Ryan O’Reilly svojím druhým gólom v zápase vynútil predĺženie a v ňom o triumfe šampióna 5:4 rozhodol David Perron. K tretej výhre z ostatných štyroch duelov pomohli gólmi aj Brayden Schenn a Zach Sanford. O’Reilly k dvom gólom pridal aj dve asistencie, Perron ich dokonca nazbieral až tri. O’Reilly zažil už svoj druhý štvorbodový zápas v sezóne, čo sa v prvých 12 dueloch sezóny podarilo v klubovej histórii len Brettovi Hullovi v rokoch 1989 a 1995. Alex Pietrangelo vo svojom 700. zápase kariéry zaznamenal jednu asistenciu. Jordana Binningtona z 33 striel prekonali Filip Hronek, Dylan Larkin, Valtteri Filppula a Tyler Bertuzzi. Jonathan Bernier inkasoval päť gólov z 20 striel. Duel nedohral Alex Steen.

Perronov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (STL), 2. D. Larkin (DET), 3. D. Perron (STL)

Chicago ukončilo sériu prehier výhrou nad L.A.

Chicago doma nevyhralo s Los Angeles takmer tri roky, ale v nedeľu uspeli 5:1 a prišlo to vhod. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier viedlo 38 zákrokov Robina Lehnera, ako aj trojbodové výkony Dylana Stromea (2+1) a Alexa DeBrincata (1+2). Strelecky sa presadili aj David Kämpf a Drake Caggiula. O čestný úspech Kings, ktorí prehrali tretí zápas v sérii, sa postaral Sean Walker. Jack Campbell opustil duel s 21 zákrokmi. Kalifornský tím ukončil trip s bilanciou 1-3-0. „Tento trip bol dobrý, pretože sme sa dozvedeli, že tu máme niekoľko hráčov, ktorí momentálne v tejto lige hrať nemôžu. Možno budeme musieť urobiť pár zmien,“ poznamenal tréner Todd McLellan.

Dôležitý zákrok Lehnera:


Hviezdy duelu: 1. D. Strome (CHI), 2. A. DeBrincat (CHI), 3. A. Nylander (CHI)

Ottawa bez Ryana zdolala San Jose

Ottawa v nedeľu nastúpila bez Bobbyho Ryana, ktorý ako zdravý náhradník sledoval jej cestu za víťazstvom 5:2 nad San Jose. Nick Paul zaznamenal dva góly a asistenciu, Brady Tkachuk gól a dve asistencie, aby si Senators pripísali druhú výhru z ostatných troch stretnutí. Do čierneho sa trafili aj Connor Brown a Anthony Duclair, Craig Anderson kryl 34 striel. Prekonali ho len Evander Kane a Kevin Labanc, ktorým na góly prihrával Brent Burns. Aaron Dell inkasoval v prvých dvoch tretinách štyri góly z 22 striel, Martin Jones v tretej jeden gól z ôsmich striel. Sharks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Odporúčame:
Karlsson zažil pri návrate do Ottawy nočnú moru

Hviezdy duelu: 1. N. Paul (OTT), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. C. Brown (OTT)

Islanders si predĺžili víťaznú sériu výhrou nad Flyers

Semion Varlamov urobil 28 zákrokov, Ryan Pulock strelil víťazný gól a Islanders porazili Flyers 5:3, aby si natiahli víťaznú sériu už na sedem zápasov – dlhšiu neťahali od sezóny 1989/90. Anders Lee, Derick Brassard, Ross Johnston a Mathew Barzal sa tiež tešili z gólov. Carter Hart ich inkasoval zo 14 striel a v 29. minúte prenechal miesto Brianovi Elliottovi, ktorý zastavil zvyšných 19 striel. Jakub Voráček, Travis Konecny a Claude Giroux strelili góly Flyers, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. J. Voráček (PHI)

O výhre Vegas rozhodol gól debutového strelca

Nicolas Roy strelil prvý gól v kariére, aby rozhodol o výhre Vegas 5:2 nad Anaheimom, ktorá bola piaty po sebe vo vzájomných dueloch. Golden Knights si vylepšili vzájomnú bilanciu na 8-1-0 aj vďaka gólom Marka Stonea, Ryana Reavesa, Williama Karlssona a Paula Stastnyho. Marc-Andre Fleury urobil 13 zákrokov a prekonali ho Ryan Getzlaf a Adam Henrique, ktorí otvorili i uzavreli skóre zápasu. John Gibson v ňom mal viac roboty – duel opustil s 44 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. N. Roy (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. P. Stastny (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/29 (86,2%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 20:01 1 1 2 +6 4 6 0
P. Cehlárik (BOS) 12:05 0 0 0 -2 2 0 1
T. Jurčo (EDM) 11:18 0 0 0 -1 0 1 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 10. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL