Nad Jurčom sa zmráka: Budú čoskoro jeho kroky viesť na farmu?

Slovenský útočník Tomáš Jurčo sa trápi. Po nádejnom tréningovom kempe a solídnom úvode sezóny nedokáže nájsť cestu na streleckú listinu. Ak sa niečo rýchlo nezmení, mohlo by ho to nakoniec stať miesto v prvom tíme Edmontonu.

Dvadsaťšesťročný košický rodák sa z druhej formácie prepadol do štvrtej a minulý štvrtok sa musel dokonca zmieriť s pozíciou zdravého náhradníka. Šancu vrátiť sa do hry dostal v nedeľu.

V zápase proti Floride odohral 12 minút, čo bol jeho druhý najvyšší „ice-time“ v ročníku. Bodové suchoty však neukončil a natiahol si ich na osem zápasov. Okrem toho si pripísal aj dva mínusové body.

V predošlých dueloch jeho výkony hodnotili redaktori denníka Edmonton Journal za biedne a podpriemerné. Jeho nedeľný výkon si opäť vyslúžil hodnotenie „biedny“ a David Staples k tomu dodal: „Ako sa darí? Čo sa deje? Nič moc. Jeho ďalšou zastávkou môže byť AHL.“

Jurčo odohral v tejto sezóne 10 zápasov a na konte má len dve asistencie z prvých dvoch duelov. V priemere odohral 10 minút na zápas, pripísal si aj dve trestné minúty a šesť striel na bránu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL