Opustí Toronto? Marinčin sa spája s výmenou

Slovenský obranca Martin Marinčin sa už niekoľko rokov nedokázal stať stabilnou súčasťou základnej zostavy tímu Toronto Maple Leafs. Jeho pendlovanie medzi tribúnou a zostavou by sa však mohlo čoskoro skončiť.

Nemuselo by však zostať len pri odchode na „farmu“. Košický rodák by v 27 rokoch mohol dostať šancu na čerstvý začiatok niekde inde. Elliotte Friedman totiž tvrdí, že by sa ho Maple Leafs mohli rozhodnúť vymeniť: „Zdravie Jakea Muzzina by to mohlo zmeniť, ale Toronto by mohlo vymeniť Martina Marinčina.“

Marinčin je aj v tejto sezóne často len zdravým náhradníkom. Odohral v nej len šesť zápasov, pričom nebodoval a hrával v priemere len zhruba 11 minút na zápas.

Muzzin nedohral utorkový zápas proti Washingtonu pre zranenie nohy a v stredu tréner Mike Babcock nemal k dispozícii ešte žiadne novinky o jeho stave. Zadné rady tímu však posilnil Travis Dermott, ktorý sa proti Capitals vrátil do akcie.

Do akcie by sa čoskoro mohol vrátiť aj Zach Hyman, a tak bude musieť v určitom bode Toronto urobiť ešte nejakú transakciu. S výmenou sa už skôr spájal aj útočník Nic Petan.

Marinčin strávil ostatných päť sezón v organizácii Toronta, pričom v NHL za to obdobie odohral 122 zápasov so ziskom 19 bodov. V lete s tímom podpísal novú ročnú zmluvu v hodnote 700 000 amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL