Záujem o Puljujärviho opäť stúpol. V hre je newyorský tím

Čím viac sa blížime k decembru, tým bližšie sa dostávame k tomu, aby sa vyriešila situácia ohľadom budúcnosti Jesseho Puljujärviho. Tím Edmonton Oilers by mohol byť opäť o trochu bližšie k rozhodnutiu.

Chris Johnston z televízie Sportsnet informuje, že Oilers ešte neurobili rozhodnutie o niekdajšej draftovej štvorke, ktorá v lete požiadala o výmenu, ale že sa so záujmom o jeho služby ozýva čoraz viac tímov, pretože sa mladíkovi vo Fínsku darí.

„Práve teraz má Ken Holland množstvo odlišných možností,“ poznamenal Johnston.

Už sa dokonca s veľkým záujmom spomína aj jeden konkrétny tím.

„Holland sa podrobne rozpráva s tímami už od leta a verím, že New York Rangers je tímom, ktorý pokračuje v ukazovaní vytrvalého záujmu o Jesseho Puljujärviho,“ doplnil Johnston.

Puljujärvi nepodpísal kvalifikačnú ponuku a momentálne je v NHL obmedzeným voľným hráčom. Medzitým vo fínskej Liige žiari – v drese Kärpätu odohral 18 duelov so ziskom 20 bodov (11+9). Do 1. decembra má šancu vrátiť sa do zámoria. Oilers vraj ešte nestratili ani nádeje, že by si mladík svoju túžbu po odchode rozmyslel.

„Ken Holland odcestuje, aby si ho pozrel na medzinárodnom turnaji. Neverím, že Oilers dosiahli interné rozhodnutie o tom, čo urobia – či ho vymenia, či si udržia jeho práva aj po 1. decembri alebo či sa ho pokúsia prehovoriť a udržať v tíme,“ povedal Johnston.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL