Cehlárikovi dochádza čas. Donekonečna šance dostávať nebude, avizuje Cassidy

Peter Cehlárik dostal v sobotu ďalšiu šancu ukázať, že má na to, aby sa stal pevnou súčasťou tímu Boston Bruins. Jeho čas na ľade bol však najnižší po Davidovi Backesovi, ktorý duel nedohral. A tréner Bruce Cassidy označil Slovákov výkon za priemerný.

„Bol priemerný. Myslím si, že mal príležitosti na tvorbu hry a ak má zostať v NHL, tak musí hrať na svoje silné stránky,“ poznamenal tréner Bruins po zápase.

Cehlárik už za ostatné roky dostal viacero šancí na prerazenie, ale plne sa ešte žiadnej nechopil. Pred zápasom proti Ottawe bol Cassidyho odkaz jasný – žilinský rodák nebude šance dostávať donekonečna.

„Už je v našom systéme dlho a aby som bol úprimný, tak neviem, či by som si to u neho aj všimol. Najlepšie hral, keď sem prišiel a dostal ofenzívnejšiu úlohu... možno s Krejčím a potom Heinenom alebo DeBruskom na ľavej strane. Ich dopĺňal dobre,“ povedal Cassidy.

„Párkrát sa však nechal zbytočne vylúčiť v útočnom pásme. Ako to napravíte? Budete efektívnejší pri napádaní tým, že budete napádať pod lepším uhlom, budete lepšie pracovať s hokejkou a nenecháte za seba prepadávať puk.“

Cehlárik musí zapracovať na svojej disciplíne a manažmente puku, aby si získal väčšiu dôveru trénera. To už je jasné dlhšie. V Providence tiež už dlhšie ukazuje, že ak dostane šancu v ofenzívnejšej úlohe, tak vie byť produktívny. V NHL to však až také ružové zatiaľ nebolo.

„Peter je tichý, nie je to niekto, kto na seba strhne pozornosť. V tomto smere sa ho stále učím chápať. Ale poviem toto: Keď už ste tu dlhšie, viac zodpovednosti padá na vás ako hráča. On nie je nováčikom. Pozná náš program a vie, ako naši hráči hrajú. Je na ňom, aby si dal svoju hru do poriadku, kým napríklad pri povolaní Cama Hughesa by to bolo viac na tréneroch, pretože si tým nikdy neprešiel,“ dodal Cassidy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL