Ani Tatar nie je imúnny voči trestu od trénera. Ten bol frustrovaný i nahnevaný

Stal sa z neho stroj na menšie tresty. Slovenský útočník v službách Montrealu, Tomáš Tatar, podáva v tejto sezóne dobré výkony a často boduje, ale jeho hra má jednu slabinu. A tou je nedisciplinovanosť.

Vo štvrtkovom zápase proti Philadelphii bol opäť dvakrát vylúčený a to pomerne zbytočne za držanie hokejky a hákovanie. Na trestnej lavici sedel ešte raz, keď si odpykal tímový trest za zdržovanie hry.

Tatar v tejto sezóne hráva v priemere 16 a štvrť minúty na zápas. Jeho štvrtkový čas 10:17 tak celkom dobre naznačuje jednu vec – keďže neutrpel zranenie, musel dostať trest od trénera. A skutočne tomu tak aj bolo.

Kým v prvej tretine odohral šesť minút, v zvyšných dvoch tretinách toľko neodohral ani dokopy. Tréner Claude Julien ním bol totiž natoľko frustrovaný, že ho v druhej tretine po boku Phillipa Danaulta a Brendana Gallaghera nahradil Nickom Cousinsom. Väčšinu tretej tretiny ho nechal sedieť na lavičke.

Pre dvadsaťosemročného Dubničana išlo vo štvrtok už o deviaty a desiaty menší trest v sezóne. Momentálne patrí medzi najvylučovanejších hráčov celej NHL, keď len päť hráčov zaknihovalo viac trestov.

Trénera nahnevali aj rozhodcovia

A kým Julien bol frustrovaný Tatarom, tak na rozhodcov bol tiež poriadne naštvaný. V tretej tretine sa na nich vykričal pri spornom verdikte o zakázanom uvoľnení a po zápase ich za ich výkon skritizoval. Prezradil aj, za čo dostal tím trest za zdržovanie.

„Prvá reakcia bola, že sa puku dotklo v strede ľadu a myslím si, že to všetci videli z opakovaného záberu. Zmieril som sa s tým. Potom je tu pravidlo, že musíte na ľad poslať rovnakých hráčov. Ja som sa ich tam snažil poslať a oni mi to nedovolili. Hovorím mu, že ak chcú mať tých istých hráčov na ľade, tak im ich dám. A on mi dal trest za zdržovanie hry,“ povedal Julien.

„Berieme zodpovednosť za veľa vylúčení. Pri striedaní sme mali veľa hráčov na ľade. A väčšina vylúčení, to boli jednoducho vylúčenia. Za to berieme zodpovednosť. Ale je tu bod, keď aj oni musia prijať nejakú zodpovednosť. Čo ma sklamalo najviac je, že potom nám nechceli dať pokoj. Hokejku v Drouinovej tvári videli všetci aj oni. Viem, že to rozhodca videl a rozhodol sa neodpískať to. Nevyhnutne ma nepresvedčil ani verdikt o trestnom strieľaní. Viac ma teda sklamalo, ako to bolo po tom vylúčení za zdržovanie hry.“

A takto to vyzeralo, keď sa Julien trošku rozohnil:

Nobody does apoplectic like Claude Julien. 'Tis said this rage lasted longer than the penalty he was protesting. pic.twitter.com/SsilLGNZIv

— Paul Campbell (@WayToGoPaul) 8. novembra 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL