Cehlárik dostal šancu v druhom útoku. Trénera však veľmi nepresvedčil

Slovenský útočník Peter Cehlárik bol v tejto sezóne povolaný do prvého tímu Bostonu po tretí raz. Tréner Bruce Cassidy mu však v piatkovom zápase proti Detroitu dal konečne aj šancu v ofenzívnejšom druhom útoku. Dlho v ňom však nevydržal.

Cehlárik mal veľmi dobrý vstup do zápasu, keď už po 69 sekundách hry prihrával Davidovi Krejčímu na otvárací gól zápasu. Počas duelu hral v útoku práve s Krejčím a Dantonom Heinenom. V akcii strávil nakoniec 12 minút a sedem sekúnd.

Hlavný tréner Bruins však po prehre 2:4 s trápiacim sa tímom nemal veľa dôvodov na spokojnosť a tvrdý bol najmä na mladších hráčov, vrátane dvadsaťštyriročného žilinského rodáka, Zacha Senyschyna či Andersa Björka.

„Peter to zahral dobre, keď puk poslal Krejčímu, to určite. Jeho celková hra však musí byť konzistentnejšia. Dovnútra sa príliš nedostával,“ povedal Cassidy po stretnutí. „Ťažší zápas majú za sebou aj Senny, Björk a Coyle. Títo hráči neboli rozhodujúcim faktorom, ale nehrali na úrovni, ktorú by ste čakali od hráčov, ktorí chcú hrať v NHL trvalo. Sú to však mladí hráči, tak uvidíme, ako im to pôjde nabudúce.“

Cassidy ešte pred zápasom opäť hovoril aj o tom, čo Cehlárik potrebuje na to, aby ho presvedčil o tom, že si miesto v NHL zaslúži.

„Manažovanie puku. O tom sme už hovorili. Musí robiť hry, ktoré sú mu dostupné namiesto toho, aby to silil. Niekedy musíte puk len nahodiť. Myslím si, že Anders sa to už naučil. Všetci tí hráči, ktorí tu zostali, sa nakoniec naučili, že je čas, keď treba tvoriť hru a čas, keď treba puk posunúť dopredu,“ poznamenal Cassidy.

„To je najväčší problém, ktorý s ním máme. Radi by sme boli – ak chce zostať v zostave, ak by hral na svoje silné stránky a robil podobné veci ako dokáže robiť v Providence. Samozrejme, tu to bude o trochu ťažšie, ale to od neho čakáme, ak bude v situáciách, ako dnes, keď bude hrať aj v presilovkách. Je to hráč vhodný pred bránu, do okolia brány. Má rýchle ruky, tak si ho snáď nejaké puky nájdu.“

Cehlárik nakoniec odohral v početnej prevahe jednu minutú a 41 sekúnd. Bostonu sa podarilo využiť len jednu presilovku zo štyroch. Na ľade vtedy však nebol.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL