Ani som nevedel, koľko už mám bodov, priznal hrdina Detroitu Bernier

Jonathan Bernier bol jedným z hrdinov Detroitu v piatkovom zápase proti Bostonu. K výhre 4:2 pomohol nielen viacerými veľkými zákrokmi, ale aj dvomi asistenciami. To sa naposledy brankárovi Red Wings podarilo pred viac ako štyridsiatimi rokmi.

Bernier zastavil 26 z 28 striel Bruins, no zažiaril najmä pri zakončení Davida Pastrňáka zblízka do odkrytej brány za stavu 3:2 v závere druhej tretiny. Okrem toho si pripísal asistenciu pri góle Dylana Larkina na 1:1 už v tretej minúte duelu a prihral aj na gól do prázdnej brány Anthonymu Manthovi.

Bernier lapačkou obral Pastrňáka o gól:


„Niekto mi po zápase povedal, že som už v kariére nazbieral sedem bodov, čo som ani nevedel,“ priznal tridsaťjedenročný Kanaďan, tretia hviezda duelu. Doposiaľ nezískal dve asistencie nielen v jednom zápase, ale ani v jednej sezóne. V NHL už pritom odchytal 334 stretnutí základnej časti.

Posledným brankárom Detroitu s dvoma gólovými prihrávkami v zápase bol Jim Rutherford ešte 18. februára 1979 pri výhre 6:2 nad Pittsburghom. V celej NHL to pred Bernierom naposledy dokázal Tuukka Rask z Bostonu, ktorý takto 17. októbra 2016 pomohol k triumfu 4:1 nad Winnipegom.

Bernierova 7. asistencia v NHL:



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL