Vzácnu výhru Penguins naštrbilo zranenie Crosbyho + video

Tím Pittsburgh Penguins porazil tím Chicago Blackhawks po prvýkrát od 30. marca 2014, čím ukončil desaťzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. Výhru 3:2 si však víťazné mužstvo nemohlo užívať naplno – v zápase totiž prišlo o kapitána Sidneyho Crosbyho.

Hviezdny útočník opustil sobotný zápas v úvode tretej tretiny a tím neskôr informoval, že to bolo pre zranenie dolnej časti tela. Pred odchodom nepríjemne spadol v strednom pásme a krátko na to sa nohou postavil do cesty strele Erika Gustavssona, ktorá ho trafila do špičky korčule.

Pre zranenia v dolnej časti tela momentálne už pauzujú dvaja kľúčoví hráči Penguins – obranca Kris Letang a útočník Patric Hörnqvist. V tíme dúfajú, že v Crosbyho prípade nepôjde o nič vážnejšie.

„Dúfame v to najlepšie, ale samozrejme, on je našim lídrom. Je najlepším hráčom na svete, takže ak nebude môcť hrať, tak nám bude určite chýbať,“ povedal brankár Matt Murray.

Tridsaťdvaročný Crosby odohral v tejto sezóne 17 zápasov, v ktorých si udržoval priemer bodu na zápas, keď strelil päť gólov a pridal 12 asistencií. V minulej sezóne dosiahol po prvýkrát od ročníka 2013/14 stobodovú métu. V 79 dueloch si pripísal 35 gólov a 65 asistencií.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL