Perry je pripravený na 1 000. zápas kariéry. V Dallase sa mu páči

Corey Perry túžil odohrať svoj 1 000. zápas v drese Anaheimu, ale ten ho v lete vykúpil zo zmluvy. Známy útočník tak v stredu odohrá svoj jubilejný zápas v drese Dallasu, ktorý mu dal v lete druhú šancu. Míľnik príde v zápase proti Calgary.

„Je to obrovský medzník. Je len obmedzený počet hráčov, ktorí to v tejto lige dokázali. Ukazuje to, že máte za sebou nejakú prácu. A to som ešte mal aj niekoľko zranení. Vložil som do toho tvrdú prácu a veľa obety. Viac o tom budem premýšľať, keď tomu bude koniec,“ povedal Perry.

Tridsaťštyriročný Kanaďan odohral prvých 988 zápasov za Ducks. Míľnik by mal už za sebou, no prvých sedem duelov ročníka vynechal pre zranenie nohy. Mal pritom šancu jubilejný zápas odohrať symbolicky proti Anaheimu – 24. októbra.

„Ak by to bolo skôr počas sezóny, bolo by to proti Anaheimu. Nie vždy však veci vychádzajú tak, ako chcete. Teraz ideme na cestu a snáď tam skórujem,“ poznamenal.

Perry odohral za nový tím 11 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri body za dva góly a dve asistencie. Od jeho návratu majú Stars bilanciu 7-3-1 po tom, čo mali bez neho bilanciou 1-5-1.

„V Anaheime som bol dlho, tu mám za sebou len 11 zápasov. Všetko, čo som tu zažil, však bolo prvotriedne. Všetko je tu skvelé. Nemôžem sa na nič sťažovať,“ priznal Perry. „Musíme pokračovať v rovnakej hre, vďaka ktorej sme boli doteraz úspešní. Musíme robiť to isté, posúvať sa vpred a uisťovať sa, že sú všetky na jednej strane.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL