Tatar spadol do tretieho útoku. So Suzukim si to však užíva

Slovenský útočník Tomáš Tatar absolvoval úvod sezóny v prvom útoku Montrealu, ktorý tvoril aj vlani. V posledných dvoch zápasoch sa však musel zmieriť len s pozíciou krídla tretej formácie.

V oboch zápasoch dokázal bodovať a pomôcť Canadiens k výhre. V sobotnom zápase proti Los Angeles zaznamenal asistenciu, v utorkovom proti Columbusu skóroval. Po peknej prihrávke spoluhráča Nicka Suzukiho, ktorého za ňu pochválil.

„Nadviazali sme očný kontrakt. Ja som sa potom len snažil skryť a nájsť si svoje miesto. Zo strany Nicka to bolo zahrané skutočne pekne. Ja som bol len pripravený na strelu,“ poznamenal Tatar.

Tatar sa dostal do nevôle trénera Claudea Juliena za svoje pričasté vylučovanie. Tím vedie s 20 trestnými minútami, pričom pri štvrtkovej prehre s Flyers bol vylúčený trikrát a kormidelník ho za to potrestal vyškrtnutím z prvej formácie.

„Vždy sa cítite zle, keď sa necháte vylúčiť. Nie je to najlepší pocit, ale je to súčasť hokeja,“ skonštatoval Tatar.

Slovenský reprezentant sa snaží získať dôveru trénera naspäť, ale ani hranie v tretej formácii po boku nádejného Suzukiho mu neprekáža. Dokonca si po jeho boku hranie užíva.

„Je to skvelý hráč, je veľmi talentovaný a zručný. Už len sledovať ho je zábavné. Má skvelé ruky a skutočne dobrý hokejový zmysel. Rád s ním hrám v jednom útoku, je to skutočne zábavné. Dúfajme, že sa budeme každým zápasom zlepšovať. Dnes sme mali veľa šancí, len sme ich nepremieňali,“ priznal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL