Bodyček od Kučerova má následky. Sobotka vynechá týždne

Český útočník Vladimír Sobotka bude tímu Buffalo Sabres chýbať dlhší čas. Pre zranenie, ktoré utrpel v prvom z dvoch zápasov proti Tampe Bay vo Švédsku po bodyčeku od Nikitu Kučerova, vynechá najmenej jeden mesiac. Zranený je aj iný útočník, kým dvojica obrancov sa priblížila k návratu do akcie.

Tréner Ralph Krueger v stredu informoval, že Sobotka bude mimo hry štyri až šesť týždňov pre poranenie v dolnej časti tela. V 16 dueloch sezóny si pripísal gól a asistenciu. V zostave ho nahradí Curtis Lazar, ktorého Sabres povolali z Rochesteru (AHL).

Na poslednom tímovom tréningu chýbal aj útočník Marcus Johansson, ktorého trápi nešpecifikované zranenie. Podľa Kruegera sa posudzuje denne. Jedna z letných posíl Buffala má po 17 zápasoch sezóny na konte desať bodov za štyri góly a šesť prihrávok.

Potešujúcou správou pre klub zo štátu New York bol návrat obrancov Zacha Bogosiana a Marca Scandellu do tréningového procesu. Bogosian ešte po letnej operácii bedier nehral a jeho stav sa posudzuje týždenne. Scandella (dolná časť tela) sa zotavuje deň za dňom po zranení z 24. októbra.

Najbližší zápas odohrajú Sabres vo štvrtok doma proti Caroline. Pokúsia sa ukončiť sériu piatich prehier.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 14. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL