Carter je vďačný, že je schopný odohrať 1000. duel v NHL

Jeff Carter má pred sebou významný míľnik. Skúsený center odohrá v sobotnom zápase proti Vegas svoj 1000. zápas v NHL. Dočká sa ho ako 341. hráč v histórii a je rád, že to bude v domácom prostredí a v drese Los Angeles Kings.

„Som extrémne vďačný, že mám túto príležitosť odohrať 1000. zápas. Rozprávame o zraneniach a veciach, v tomto športe neviete, čo sa stane. Jedna rýchla hra a môže k tomu dôjsť. Som určite vďačný, že som bol schopný vydržať tak dlho. Bola to zábava. Je zábavné chodiť na ľad a hrať, byť v spoločnosti týchto chlapcov,“ priznal.

Carter je v 34 rokoch tretím najstarším hráčom kalifornského tímu po Iľjovi Kovaľčukovi (36) a Dustinovi Brownovi (35). V prvých 19 zápasoch tejto sezóny zaznamenal päť gólov a dve asistencie. Čoraz viac mu však pripadá najmä úloha mentora.

V Los Angeles pôsobí od februára 2012, kedy bol po druhý raz za ostatných osem mesiacov vymenený. Vtedy to bolo z Columbusu, do ktorého putoval z Philadelphie. Tá z neho urobila v roku 2003 jedenástku draftu. V jej drese odohral prvých šesť rokov v NHL.

Kým individuálny vrchol zažil práve v drese Flyers v ročníku 2008/09, v ktorom strelil 46 gólov a nazbieral 84 bodov, tímových úspechov sa dočkal s Los Angeles. V rokoch 2012 a 2014 sa s Kings tešil zo Stanleyho pohára. K úspechu ho pripravila však aj skúsenosť z Philadelphie, s ktorou v roku 2010 neuspel vo veľkom finále.

„Vo Philadelphii, kde som nevyhral, som sa naučil, aké ťažké je dostať sa na vrchol. Chce to extra kolektívny výkon, aby ste sa cez ten kopec dostali. My sme to tu zvládli. Všetko zapasovalo do seba, každý drel, každý vedel, čo musí urobiť, každý bol pripravený. Keď každý začal ťahať jedným smerom, bolo ťažké to zastaviť,“ poznamenal.

Carterovi kariéru obmedzili zranenia, takže vo svojej 15 sezóne v kariére mohol mať na konte už viac zápasov. V doterajších 999 nazbieral 712 bodov za 370 gólov a 342 asistencií. Zahral si aj v dvoch zápasoch hviezd.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL