Sundin o trápení Maple Leafs: V Toronte je vyvíjaný veľký tlak

Niekdajší kapitán tímu Toronto Maple Leafs, Mats Sundin, chápe, aké je to byť v strede záujmu, keď sa mužstvu z jedného z najnáročnejších trhov v NHL, nedarí.

„Ste tu pod veľkým tlakom. Venuje sa tu extra pozornosť manažmentu i hráčom,“ povedal Sundin pre CP. „Cez sezónu máte vrcholy aj pády a... niekedy je lepšia tá trpezlivosť trhov, ako sú Tampa a Florida, ako keď hráte na trhoch v Toronte či Montreale.“

Toronto vstúpilo do tejto sezóny s veľkými očakávaniami po tom, čo k svojmu talentovanému mužstvu pridalo ďalšiu kvalitu cez letné transakcie.

Po 22 zápasoch však Maple Leafs nenájdeme na postupovej pozícii. Majú bilanciu 9-9-4, pričom z predošlých 15 stretnutí vyhrali len dve v normálnom hracom čase. Momentálne ťahajú sériu piatich prehier. Sundin verí, že tím nakoniec ešte všetko otočí pozitívnym smerom.

„Máte v Toronte momentálne mladé mužstvo, z ktorého budujú, podľa mňa, jeden z najlepších mladých tímov v Národnej hokejovej lige. Ak máte charakterných hráčov, nájdete si svoju cestu,“ poznamenal Sundin.

Sundin, ktorý má už štyridsaťosem rokov, bol kapitánom torontského klubu medzi rokmi 1997 a 2008. Je držiteľom klubových rekordov v počte gólov (420) a bodov (987).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL